3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Samsun: Balkan Türkleri fedarasyon oluşturuyor

Samsun, Lüleburgaz, Kırklareli, Adapazarı ve Edirne Balkan Türkleri dernekleri 21 Aralık’ta, Edirne’de yapılacak toplantıda birleşme kararı alarak, federasyon oluşturacağı bildirildi.

Samsun Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden, federasyon kongresine katılmak için 25 kişi, özel bir otobüsle yola çıktı.

Birleşme kararı alan Balkan Türkleri Dernekleri’nin, Federasyon Kongresini 21 Aralık’ta Edirne DSİ Konferans Salonu’nda yapacakları belirtildi. Samsun Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İzzet Altuntaş, Samsun, Lüleburgaz, Adapazarı, Kırklareli ve Edirne Balkan Türkleri derneklerinin birleşerek federasyon oluşturma kararı aldığını belirterek, "İlk federasyon kongremizi Edirne’de yapacağız. Bundan sonra faaliyet alanımız daha da genişleyecek ve Balkanlar’da yaşayan Türkler ile daha yakın temaslarda bulunacağız" dedi.

Altuntaş, Türkiye’de şu anda 3 tane Balkan Türkleri Federasyonu bulunduğuna dikkat çekerek, "Bundan sonraki hedefimiz 3 federasyonu bir araya getirip, konfederasyon oluşturma ve hep birlikte tek çatı altında toplanmaktır" diye konuştu.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?