4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Başkan Yılmaz'dan yöneticilik dersi...

www.samsun-bld.gov.tr internet adresinde Samsunlular’a seslenen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, her şeye "Evet" dedikçe yani popülizmden kurtulmadıkça Türkiye için güzel günlerin gelişinin gecikeceğini vurguladı.

Türkiye’nin çağdaş ülkelerin seviyesini yakalayamayışının nedeninin yanlış düşünme sistemi olduğuna dikkat çeken Yusuf Ziya Yılmaz, internet sitesindeki açıklamalarında, "Aslında en büyük problem, problemleri kişisel olarak günlük çözüp, bu çözüm şeklinin gelecekte toplumsal çözümsüzlüklere neden olabileceğini gözardı etmemizdir. Bu sıkıntıları defalarca yaşamamıza rağmen bir türlü ders alıp, bugün için zor olsa bile güvenli gelecek için gerekli adımları bir türlü atamamaktır. Kısacası popülizm denilen bu hastalıktan toplumumuz ve siyasetçilerimiz kurtulamadıkça güzel günlerin gelişi gecikecektir" ifadelerine yer verdi.

İki dönemdir Samsun’da başkanlık yapan Yusuf Ziya Yılmaz, hem ilk dönemde hem de ikinci dönemde başkan olduktan sonra eski alışkanlıklarla kendilerinden istenen kişisel talepleri hiçbir siyasi kaygı düşünmeden reddederek Samsun’un geleceğini planlamak amacıyla, kişilere değil topluma yönelik proje ve planları hazırlamaya devam ettiklerine işaret ederek, "Bu projelerin en önemli olanları halkımızın günlük yaşamında hiç kullanmadığı, siyasi bir getirisi olmayan ancak geleceği planlamak için olmazsa olmaz olan, Kent Bilgi Sistemi, Ulaşım Mastır Planı ve Çevre Düzeni Planı gibi projelerdir" ifadelerine yer verdi.

Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 12:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?