4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Çılgın ağabey kardeş kanı döktü

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saat 20.30’da Fatih Mahallesi Göktürk Sokak 53 numaralı evde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan ve karşılıklı savcılığa dilekçe verdikleri öğrenilen Turan Çavuş (40) ve Hüseyin Çavuş (35) adlı kardeşler, ikamet ettikleri iki katlı müstakil evin bahçesinde çocuk yüzünden tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine ellerine geçirdikleri bıçaklarla birbirlerine saldıran kardeşlerden iki çocuk babası Hüseyin Çavuş, kalbine aldığı bıçak darbesiyle ağır şekilde yaralanarak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak doktorlar, Hüseyin Çavuş’un hastaneye gelmeden hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kavga sırasında vücudunun 7 değişik noktasından bıçak darbesi alan Turan Çavuş ise polisin olay yerine gittiği sırada birinci kattaki evinde yatakta baygın halde bulundu. Aşırı kan kaybeden ve kendinden geçen Turan Çavuş, ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ilk müdahalesi yapıldı. Turan Çavuş’un aşırı kan kaybına rağmen hayati tehlikesi bulunmadığı ifade edildi.
Eşinin ölüm haberiyle şoka giren Hüseyin Çavuş’un eşi Emine Çavuş, kaynı Turan Çavuş’un yıllardır kendilerine huzur vermediğini ileri sürdü.

Yaşananları, hastanede cep telefonuyla babasına bildiren Harun Çavuş da ağabeyi Turan Çavuş’u suçladı. Harun Çavuş, "Ağabeylerimin arasında yıllardır süren bir husumet vardı. 1994’te Turan, Hüseyin ağabeyimi bir kez daha bıçaklamıştı. Turan 10 yıl önce evlendi. Ancak çocuğunun olmamasından dolayı bunalıma girdi. Tartışmanın bir nedeni de altlı üstlü oturdukları ev. Turan, ailemizin hep birlikte aldığı evin alt katında oturmasına rağmen kira vermiyordu. Ne emlak vergisi ne de çevre ve temizlik vergisi ödüyordu. Bu yüzden kısa bir süre önce Hüseyin ağabeyimin eşi Emine yengemi ve annemi de dövmüştü. Annem tatsızlığın büyümemesi için ’Bırakın yakasını’ deyip benim yanıma yerleşti. Turan’ı mahkemeye verdik. Şuanda icralık. Eşyalarına icra geldi. Hüseyin ağabeyimin hiçbir suçu yok. Zaten bir ara bunun yüzünden ailesiyle birlikte Ankara’ya taşınmıştı ancak kolu kırılınca geri dönmek zorunda kalmıştı. Keşke Hüseyin yaşasaydı da Turan ölseydi" dedi.

Çavuş kardeşlerin komşuları da daha önce defalarca cezaevine girip çıktığı ileri sürülen Turan Çavuş’un çocuğu olmaması nedeniyle başka olayları bahane ederek etrafına huzursuzluk verdiğini ve Hüseyin Çavuş’un ölümüne ise çok üzüldüklerini dile getirdi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 12:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?