4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: DHKP-C operasyonuna 4 tutuklama

Avrupa ve İstanbul bağlantılı olarak Samsun’da yürütülen operasyonda, terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 5’i bayan 14 kişiden 4’ü çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik İtalya, Almanya, Hollanda ve Belçika ülkeleri güvenlik birimleri ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü birimlerinin koordineli olarak başlattığı operasyonların Samsun ayağında gözaltına alınan Hüseyin Aktaş (20), Savaş Düzgün (24), Nazire Ayata (26), Serkan Doğan (21), Alev Abalay (20), Serpil Arslan (22), Dilber Aydın (22), Erim Alkan (22), Mehmet Başbağ (25), Hasan Büber (46) ve Saadet Çütcü (23) sabah saatlerinde Adli Tabiblik’e sevkedildi.

Bu arada aynı suçtan polis tarafından aranan ve gözaltına alınanlara destek vermek için Samsun Adliyesi’ne gelen Yusuf Dilber (44), Sedat Çevik (23) ve Zeki Han (21) de gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi. Savcıya ifade veren Dilber, Çevik ve Han serbest bırakıldı. Samsun Adliyesi’nde önce savcıya daha sonra da nöbetçi mahkemeye tam 11 saat ifade veren 11 kişiden Serkan Doğan, Hüseyin Aktaş, Erim Alkan ve Mehmet Başbağ, tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, 5’i bayan 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adliye çıkışı slogan atan tutuklu şahıslarla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Serbest kalanlar tutuklanan arkadaşlarına zafer işareti yaparak destek verip cezaevine uğurladılar.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 00:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?