3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Samsun: Evlilik uğruna 9 ay hapis

Samsun’da nişanlı olduğu kızın hamile kalması üzerine biran önce evlenmek için sahte evrak düzenleyerek bir bankadan kredi çekmek istediği iddiasıyla tutuklanan genç, 9 ay 21 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun DLH İkmal Müdürlüğü’nde çalışıyormuş gibi sahte maaş bordrosu ve evrak düzenleyerek Pamukbank Çiflik Şubesi’nden kredi çekmek istediği iddiasıyla tutuklanan Oğuzhan Yeten’in (29) yargılanması sona erdi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın son duruşmasında nişanlı olduğu genç kızın hamile kalması üzerine ailelerin bu olayı duyup tatsızlık olmaması için düğün planı yapan Oğuzhan Yeten, borç para bulamayınca sahte evrak düzenleyerek bankadan düğün masrafı için 1 milyar 500 milyon lira kredi çekmek istedi. Ancak, yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda bankanın kredi vermeden önce araştırma yapması sonucu Oğuzhan Yeten’in palanları altüst oldu. Olaydan sonra tutuklanan ve kendisi cezaevindeyken nişanlısı bebek dünyaya getiren Yeten, pişman olduğunu söyledi.

Garsonluk yaptığını belirten Oğuzhan Yeten, 2 yıldır nişanlı olduğunu, nişanlısı ile ilişkiye girince kızın hamile kalması sonucu biran önce evlenmek için bu yola başvurduğunu ifade etti. Yeten," Alacağım kredinin borcunu düğünde takılan takıların parası ile ödeyecektim. Pişmanım. Amacım kimseyi dolandırmak değildi" dedi.

Oğuzhan Yeten’in avukatı Lütfi Keskin ise, müvekkilinin zor durumda kaldığı için bu yola başvurduğunu söyledi. Avukat Keskin, "Sevdiği kız hamile kalınca aileler bu olayı bilmesin diye biran önce evlenmek amacıcıyla bu yola başvurdu. Üstelik bankaya müracaatında kötü bir niyeti olsaydı kendi nüfus cüzdanını ve ev adresini işleme koydurmazdı. Parayı zaten ödeyecekti. Müvekkilimin beraatini ve tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme, Oğuzhan Yeten’in evrakta sahtecilik suçundan olay gerçekleşmediği için beraatine, dolandırıcılık suçuna eksik teşebbüs suçundan ise 9 ay 21 gün hapis cezasına çarptırdı. Yeten’in, tutuklu hali göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?