4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: İlk kalp ameliyatı bararı ile sonuçlandı

Dr. Hacı Akar başkanlığında ilk kez gerçekleştirilen açık kalp ameliyatında, 2 cerrah, 2 anestezi uzmanı, 4 yoğun bakım doktoru, 4 yoğun bakım hemşiresi, 2 cerrahi hemşiresi, 2 anestezi teknisyeni, 1 perfüzyonist ve çok sayıda yardımcı personel görev aldı. Hastalardan, Kahramanmaraş’tan gelerek Samsun’da açık kalp ameliyatı olan lise son sınıf öğrencisi Şükrü Sever, bugün taburcu edildi. Sağlığına kavuşan Şükrü Sever’i, ameliyatı gerçekleştiren Dr. Hacı Akar, Dr. Murat Küsdül ve hemşireler uğurladı.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Hacı Akar, hastanelerinde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dr. Hacı Akar, "Şükrü Sever’in kalbinin sağ karıncığı ile sol karıncığı arasında doğuştan delik vardı. Biran önce ameliyat olması gerekiyordu. 6 aydır Şükrü, bizim kendisini kalp ameliyat yapmamızı bekliyordu. Bu ameliyat, Samsun Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk açık kalp ameliyatı olma özelliğini taşıyor. Gerekli altyapıyı hazırladıktan sonra Şükrü’yü 5 gün önce ameliyat ettik. 5 günde kendisini taburcu ettik. Şükrü’nün ardından Fevgiye Çam isimli 30 yaşındaki bir hastayı daha ameliyat ettik. Onun da durumu iyi. Şuanda kalp ameliyatlarını Cumartesi günleri yapıyoruz. Hastanemizin ek binası açıldıktan sonra her gün 2 açık kalp ameliyatı gerçekleştireceğiz" dedi.

Başarılı bir açık kalp ameliyatı geçirerek sağlığına kavuşan hasta Şükrü Sever, "Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Başta Dr. Hacı Akar olmak üzere ameliyatta görev alan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Ferhat Günaydın, kardiyoloji ameliyatlarının hastanelerinde yapılmasıyla hastaların artık Ankara ve İstanbul gibi merkezlere gitmelerine gerek kalmadığını belirtti. Başhekim Dr. Günaydın, "Halen haftada 1 ya da 2 tane olarak planlanan cerrahi girişimler yaklaşık 1 ay içinde yeni ameliyathane binasının faaliyete geçmesiyle bu sayı günde 2 açık kalp ameliyatı olarak sürdürülecektir. Ayrıca yeni ameliyathanenin açılmasıyla hastanemizde çeşitli kalp ameliyatları kapsamında koroner anjiografi, balon anjiografi ve stent (koroner damara yüzük takılması) dahil tüm kardiyolojik girişimler başlamış olacaktır. Gelinen bu noktada Samsun ve hatta Karadeniz Bölgesi’nin en büyük bir ihtiyacı olan kardiyoloji ve kalp cerrahisi ameliyatları hastanemizde devam edeceğinden bu tür hastalığı olan hastalarımızın İstanbul ve Ankara gibi büyük merkezleri gitmeleri engellemiş olacaktır" şeklinde konuştu.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 13:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?