4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: İşçi simsarları yargı önünde...

Edinilen bilgiye göre, ulusal bir gazeteye, İsrail’e işçi götürmek için ilan vererek Sivas, Siirt ve Kayseri’den Samsun’a gelen 7 kişiyi 300’er milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla İstanbul’da yakalanarak tutuklanan Satılmış Demir, Emir Kuku ve Fatih Kol’un bugün yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Emir Kuku, susma hakkını kullanacağını belirterek, ifade vermedi. Satılmış Demir ise kendisinin kimseyi dolandırmadığını iddia ederek, "İskenderun’da bir gemici firması sahibi olan Yakup Sakyer isimli arkadaş gazete ilanını vermiş. Bana gemici cüzdanı çıkarmam için teklifte bulundu. Ben de başvuru yapanlara gemici cüzdanı çıkarmak için masraf olarak 200’er milyon lira aldım. Kimseyi dolandırmadım ve Emir Kuku ile Fatih Kol’un bu olayla ilgisi yok. Asıl suçlu Yakup Sakyer’dir, Ben de Yakup Sakyer’den şikayekciyim" dedi.


Fatih Kol ise kendisinin gemici cüzdanı almak için müracaat ettiğini, bu olayla ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Duruşma, mağdurların ifadesinin alınması ve tutuklu sanıklarla yüzleştirilmesi için ertelendi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 16:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?