4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Kereste fabrikası alevlere yenik düştü

Edinilen bilgiye göre, Kutlukent Beldesi Organize Sanayi Bölgesi’nde Mehmet Salih, Yakup ve Yunus Çavdaro adlı 3 kardeşe ait olan 2.5 dönüm kapalı alan üzerine kurulu Karadeniz Kereste Fabrikası’nda, saat 08.00 sularında lambir yaparken makinenin motorundan çıkan kıvılcımın talaşları tutuşturması sonucu yangın çıktı.

İçerisinde bin metreküp kadar kereste bulunan fabrikanın orta kısmında başlayan ve kerestelerin tutuşmasıyla kısa sürede büyüyen yangına, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Tekkeköy ve Çarşamba İlçeleri, Kutlukent Beldesi itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ile Gazi, Canik, İlkadım ve Atakum Belediyeleri’ne ait su tankeri müdahale etti.

Fabrikada bulunan yanmamış keresteler, iş makineleri ile fabrika dışına çıkarılarak kurtarılmaya çalışıldı. Fabrika ve çevresinde büyük bir panik yaşanırken, yangın itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu yaklaşık 3.5 saatte kontrol altına alındı.
Olay yerine çok sayıda vatandaş toplanırken, Tekkeköy Kaymakamı Kamil Gıcıroğlu ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu da fabrikaya gelerek yangın hakkında bilgi aldılar.

Kereste fabrikası sahiplerinden Yunus Çavdaro, yangının lambir yaparken motordan çıkan kıvılcımın talaşları tutuşturması sonucu çıktığını ve yaklaşık 500 milyar lira civarında zararlarının olduğunu belirterek, itfaiyenin yetersiz kalması nedeniyle yangının büyüdüğünü söyledi.
Yaklaşık 3.5 saatte kontrol altına alınan yangında, fabrikanın çatısının büyük bir bölümü ile içerideki keresteler ve bazı makinelerin yandığı öğrenildi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 13:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?