4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: kocası Irak'ta olan kadına haciz geldi...

Irak’ta Türk şoförü Murat Yüce’nin teröristlerce öldürülmesinin ardından bu ülkeye görevli olarak giden diğer Türk işçilerin aileleri de endişeli bir bekleyiş içine girdi.

Bir çoğu işsizlik problemini çözmek amacıyla zor görevleri kabul eden Türkler, her an bir köşede patlayabilen bombaların ve adresi belli olmayan mermilerin arasında terör korkusuyla çalışıyor.

Bu ailelerin birçoğu bu sıkıntılara ya maddi imkansızlıklardan yada işsizlik problemlerinden dolayı katlanıyor. Samsunlu Yeten ailesi de bu sıkıntıyı yaşayan ailelerden biri. Yaşadıklarını anlatan Samiye Yeten (40), kocası İlyas Yeten’in (41) Irak’a 2 ay önce gittiğini ve bir milyar Türk lirası karşılığında aşçı olarak işe başladığını söyledi. Kocasının işsiz olduğunu, kredi kartına 5 milyar lira borçlandıklarını ve bu yüzden evlerine haciz geldiğini ve kocası hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını anlatan Samiye Yeten, "Şuanda ne yapacağımızı şaşırdık. Hacizlerle uğraşıyoruz. Bazı eşyalarımı satarak bir miktarını ödeyebildim. Ancak bundan sonra yapacak bir şeyimiz yok. Kocam ilk aylığını bize gönderdi ama bu ancak geçinmemize yetiyor. Eşyalarıma konan hacizin kaldırılmasını istiyorum" dedi.

Kocasının, hakkındaki tutuklama kararından haberi olmadığını belirten Samiye Yeten, "Kocam canını tehlikeye atarak Irak’a çalışmaya gitti. Bizi arayarak hayatlarının tehlikede olduğunu anlattı ve ’her an öldürülebiliriz’ dedi. Geceleri uyuyamıyoruz. Bizim yetkililerden isteğimiz, oradaki güvenliğin tesis edilip iyi bir çalışma ortamı sağlanmasıdır. Kocam buraya gelirse tutuklanır ve biz de aç kalırız" diye konuştu.

Erkan (17), Serkan (16) ve Pınar (13) isimli üç çocuğu olduğunu kaydeden Samiye Yeten, "Büyük oğlum Erkan liseyi takdirname ile bitirdi. Ancak 40 milyon lira verip başvuru formu alamadığımız için ÖSS’ye giremedi. Ben apartmanların merdivenlerini silerek para kazanmaya çalışıyorum. Küçük oğlum Serkan’ı da çay ocağına çırak olarak verdim" diye konuştu.
Kredi kartı faizlerinin çok yüksek olduğundan şikayet eden Samiye Yeten, yetkililere seslenerek, faizlerin biraz düşürülmesini veya borcunu ödemek isteyenlere kolaylık tanınmasını istedi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 18:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?