4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Köylere hizmet seferberliği başladı

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkilileri bu yılki çalışmalarında Bakanlık ve Genel Müdürlük’çe büyük önem verilen Kanalizasyon Arıtma Tesisleri’nde doğal arıtma sistemine geçişle ilgili proje çalışmalarını da yoğunlaştırdı. Bu alanda ilk uygulamaya da Havza’nın Kocaoğlu Köyü’nde geçildi. Yürütülen çalışmalarla 3 yıllık bir planlama ile Kanalizasyon Tesisi olan köylerde doğal arıtma sistemine geçiş sağlanacak.


Köy Hizmetleri, 2004 yılı içersinde Samsun’da birinci önceliği köylü vatandaşları çamurlu ve bakımsız yollardan kurtarmaya, ikinci önceliği Samsun genelinde 2 bin kilometreye yaklaşan, ancak bu güne kadar bakımı ve yenilenmesi yapılamayan ilçelerin en önemli grup köy yolları asfaltlarının 2. kat asfalt yapımı ile ulaşım sorunlarını asgari düzeye indirmeye ayırdı. Bu hedef doğrultusunda da asfalt bakım-onarım ve yenilemede 2004 döneminde bugüne kadar 180 km 1. ve 2. kat asfalt yol yapımı gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar bu rakamın 300 kilometreye çıkarılmasına dönük çalışmalar ise hızla sürdürülüyor.


Ayrıca içme suyu ve tarımsal altyapı çalışmaları da yoğun olarak devam ediyor. Susuz ya da içme suyu yetersiz köylerin sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulmasına yönelik büyük projelere ağırlık veriliyor. Çiftçilerin en önemli gelir kaynağı olan tarımda da drenaj ve sulama çalışmaları bütçe imkanları doğrultusunda sürdürülüyor.


Köy Hizmetleri Samsun İl Müdürlüğü’nün, makine parkının yenilenmesine yönelik çalışmalarla da İl Özel İdaresi bütçe kaynakları ile yeterli kaynak sağlandığı, makine parkının yenilenmesiyle önümüzdeki dönem yol çalışmalarına büyük ivme kazandırılacağına dikkat çekiliyor.
Uygulanan ve uygulaması düşünülen tüm hizmetlerde insan kaynaklı değerlerin öne çıkarıldığına değinen yetkililer, köylüyü bulunduğu ortamlarda rahat ve huzurlu kılmanın ana düşünceleri olduğuna işaret ediyor.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 23:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?