4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Meteoroloji'den yağış uyarısı

Samsun Meteoroloji Bölge Müdürü Arif Yüksel’i ziyaret eden Meteoroloji Genel Müdürü Adnan Ünal, son teknoloji sistemler sayesinde 1 yılda tahmin ve ihbar konusunda yüzde 90’ların üzerinde olduklarını kaydetti. İstanbul’daki yağışların sıkıntı vereceğini 1 hafta önceden söylediklerini vurgulayan Ünal, dün başlayan yağışın bugün öğleden sonra şiddetleneceğini ve yoğunluğunu arttıracağını, 3 gün içinde özellikle bugün öğleden sonra ve yarın 24 saat içinde metrekareye 60 kilogram ve üzerinde yağış belediklerini ifade etti. Ünal, dün başlayan yağışların bugün, yarın ve Çarşamba günü devam edeceğine dikkat çekti.


Kamuoyunda İstanbul’daki yağışların son 10 yılın en büyük yağışları olduğu yolundaki ifadelerin kendi ifadeleri olmadığını söyleyen Ünal, "1974 yılında yani aynı tarihte 15 Ağustos’ta 83 kilogram yağış olmuş. İstanbul bu 83 kilogram yağışı 5-10 gün arasında almış ama buradaki yağışın biraz daha yoğunluğunun 3 günde 60 kilogram ve üzerinde almasıdır. Biz bu yağışları geçmişte aldık, gelecekte de alacağız. Bunlar olağan üstü şeyler değil. İstanbul Valiliği ve diğer kurumlar gerekli tedbirleri alıyorlar. Bizde kamuoyunu uyarıyoruz. Lütfen meteorolojinin uyarılarına kulak versinler. Bizim değerlerimizi paylaşsınlar" dedi.


Yağışların daha ziyade Çanakkale ve İstanbul yani Marmara’nın o bölgelerini ilgilendirdiğini ifade eden Ünal, "Yoğun yağışı İstanbul ve çevresinde bekliyoruz. Daha sonra Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeyi Çarşamba günüde Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağış görülecektir" diye konuştu.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 13:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?