4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Okulun suyu bürokrasiye takıldı

Başalan muhtarı İsmet Arslan’ın uzun süreden beri susuzluğunu gidermek için çabaladığı Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun bu derdinin bir türlü giderilememesi ve konunun Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü arasında gidip gelmesi tepkilere neden oluyor.
Devleti temsil eden kurumlar, boruların döşeneceği kanalların köylüler tarafından açılmasını isterken, 14 köyün çocuğunu gönderdiği okulda hala sular akmıyor. Son olarak Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün su problemini gidermek için köy tüzel kişiliğine ait bir kararın kendilerine gelmesini beklediği öğrenildi. Muhtardan bu karar istenirken, aynı Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün bugüne kadar çalışmayı başlatmamasının nedeninin Başalan’ın son Büyükşehir Belediyeler Yasası ile Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi olduğu kaydedildi.

Veliler ise "Başalan, Büşükşehir Belediyesi’ne bağlı ise Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü neden köy tüzel kişiliğine ait karar istiyor? Bürokrasi neden açık hareket etmeyip yükü bir bir sırtından atarken insanlara sıkıntı çektiriyor? Ortada yapılacak bir şey varsa ki var, sorumlusu kimse bunu üstlensin ve yapsın. Bu çocuklar sık sık hasta oluyor. Bir ölüm vakası gerçekleşirse bu sorumluluğun altından Vali Mustafa Demir dahil hiç kimse kalkamaz. Bu konuya Vali Mustafa Demir biran önce el atmalı" diyerek kendilerine yardımcı olunmasını istedi

samsun
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 14:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?