4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Orman-İş: 'işçiler üzerinde baskı var'


Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi Adil Aydın, Orman-İş Samsun Şube Başkanı Mustafa Öztürk ve Belediye-İş Sendikası Başkanı Mustafa Çift, Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç'ın Orman-İş Sendikası'na üye işçilerin Tarım Orman-İş Sendikası'na geçmesi yönünde baskı yaptığı gerekçesi ile Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne giderek, tepkilerini dile getirdi. İl Müdürü Kadir Kılıç'ı yerinde bulunmayan sendika başkanları, Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kaş ile görüştü.

Çevre ve Orman Müdürlüğü önünde bir açıklama yapan Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi Adil Aydın, orman işçilerinin sendikasını değiştirmesi yönünde baskılar yapıldığını ileri sürdü. Aydın, "Bu baskı Türkiye'nin tüm illerinde yani Orman İşletmelerinin bulunduğu bütün işletmelerde yapılıyor. Bugün burada, Orman-İş'e bağlı işçilerin notere gönderilip istifa ettirileceğini duyduk. Ama İl Müdürü makamını terk etmiş. Görüşme imkanı bulamadık. Bu çok basit bir olay değil. Kimsenin çalışan insanların huzurunu bozmaya hakkı yok. İktidarlar, vatandaşına iş bulmak, aş bulmak ve ekmek bulmakla yükümlüdür. Eğer, işçi sendikasından bir rahatsızlığı varsa kendi rızası ile istifa eder. Bütün gücümüzle yasalar çerçevesinde bu işin takipçisiyiz" dedi.

Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç ile geçtiğimiz gün telefonla konuştuğunu kaydeden Orman-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Öztürk, "Bize böyle bir olay olmadığını söyledi. Ancak, bugün görüyoruz ki, hiçbir neden olmadan bölgede çalışan işçileri buraya çağırmışlar. Biz, müdürlükten içeriye girdiğimizde işçileri dağıttılar. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

Çevre Orman Müdürü Kadir Kılıç ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Kılıç, işçilerin, Orman-İş veya Tarım Orman-İş Sendikalarına üye olmalarının kendileri açısından fark etmediğini kaydetti.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 13:25:54
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?