4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Otogar, yeni ihale yasası kurbanı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun-Ankara karayolu ile çevreyolu kavşağının yanında yapılan otogarın inşaatı devam ediyor. Toplam 4 milyon dolar proje bedeli olan otogar inşaatının uzay çatı ile birlikte kaba bölümünün tamamlandığı belirtildi. 50 bin metrekaresi açık, 18 bin 800 metrekarelik bölümü kapalı olmak üzere taban alan ile birlikte 80 bin metrekarelik alan üzerine yapılan otogar inşaatında, önümüzdeki günlerde anahtar teslimi ihalesinin yapılacağı belirtildi.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sefer Arlı, otogarın uygulama projesinin yapımını ihale ettiklerini, ihaleyi alan firmanın projeyi bu ayın sonuna kadar teslim edeciğini, eylül ayı içerisinde de anahtar teslimi ihalesinin yapılacağını söyledi. Otogarın bitirilmesinin yeni ihale yasasının, ’anahtar teslimi götürü bedeli esası’ zorunluluğu getirmesinden dolayı geciktiğini anlatan Arlı, "Otogar 2006 yılı Mayıs ayında bitirilecek" dedi.
Arlı, otogarın yüzde 50’lik bölümünü tamamladıklarını, çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ise "Biz otogarı emanet usulü inşa ediyorduk. Malzemesini biz veriyorduk, işçiliğini taşeron firmalara yaptırıyorduk. Yani parça parça ihale ediyorduk. Yeni ihale yasasından dolayı böyle bir şey yapamıyoruz. Her şeyi bir bütün olarak ihale etmemiz gerekiyor. Bundan dolayı otogarın tamamlanmasında gecikme oldu. Yeni ihale yasası bizim elimizi kolumuzu bağlıyor" diye konuştu.


Otogarın yapımı tamamlandığında içinde bekleme salonu, pastane, restoran, sağlık üniteleri, danışma, emanet, PTT, zabıta, emniyet ve mescit bulunacak olan otogarın bodrum katında şirket servis araçları ile ilçe-köy ulaşım araçları, ısıtma, aydınlatma, trafo gibi yardımcı hizmet alanları da yer alacak. Açık alanda 46 adet peron, 70 adet otobüs parkı, 88 adet özel araç parkı, 97 adet dolmuş taksi parkı, 1 akaryakıt istasyonu, 1 bakım onarım istasyonu, kapalı alanda ise 44 adet bilet satış bankosu ve 27 dükkan yer alacak.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 16:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?