4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Rüşvet iddiasıyla tutuklu yargılanan öğretmen tahliye oldu...

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ikinci duruşmasında, hakkında rüşvet almak suçundan dava açılan Ömer Emirza, suçlamaları kabul etmedi. 25 yıllık öğretmen Emirza, öğrencisinin cep telefonunu fakir kişilere yardım etmesi için verdiğini söyledi.

Duruşmada ifade veren V.H.Ö. ise öğretmenini suçladı. Öğretmenin dersi geçemeyen öğrencileri para karşılığı geçirdiğini duyduğunu ifade eden liseli genç, "Benden, önce 50 milyon lira istedi. Daha sonra ise cep telefonumu vermemi talep etti. Bütün bu olaylar karşısında zayıf olan geometri dersinden geçirecekti. Durumu polise haber verince, polis kendisine cep telefonunu verdiğimde suçüstü yakaladı" dedi.

Mahkeme heyeti, suç unsurunda değişme, sabit ikametgah sahibi olma ihtimali ve öğretmen oluşundan daha fazla mağdur olmaması için Ömer Emirza'nın tutuksuz olarak yargılanması için tahliyesine karar verdi. Duruşma şahitlerin dinlenmesi için ertelendi

yaklaşık 2 ay önce meydana geldi. Namık Kemal Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki V.H.Ö., matematik öğretmeni Ömer Emirza'nın (49) geometri dersinden geçirmek şartıyla cep telefonu istediğini ailesine bildirdi. Öğrencinin ailesinin olayı polise bildirilmesi üzerine V.H.Ö., cep telefonunu öğretmene verirken polis suçüstü yaptı. Gözaltına alınan matematik öğretmeni Ömer Emirza, sorgulamasının ardından tutuklandı.

 

iha-samsun
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 17:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?