4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Samsun Emniyeti kaza belaya karşı kurban kesti

Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, polis teşkilatının; halkın canını, malını, ırzını korumaya ve devletin bekasını sağlamaya çalıştığını belirterek, bu zor ve ulvi görevi yerine getirirken binlerce şehit verdiklerini bu nedenle her türlü kaza ve belanın kendilerinden uzak durması için kurban kestiklerini dile getirdi.

10 Nisan’ın polis teşkilatının kuruluşunun 159. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, kutlamalara bir hafta öncesinden başlayan Samsun Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü önünde her türlü kaza ve belalara karşı kurban kesti. Kurban kesilmeden önce bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, riskli bir görev yaptıklarına işaret ederek, "Biz çok şerefli, onurlu ve ulvi bir görevi yerine getiriyoruz. Bu zor görevi yerine getirirken binlerce şehit ve gazi verdik. Yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Burada kurban kesmek suretiyle her türlü kaza ve belanın bizden uzak kalmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum" dedi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan koç, Fevzi Çakmak Camii İmamı İbrahim Yalçın ve Köseoğlu Camii İmamı Muammer Dağdeviren’in dua ve telkinleriyle kesildikten sonra fakirlere dağıtıldı.

Samsun Polisi, kurban kesme görevini ifa ettikten sonra Emniyet Mensupları Şehit Aileleri Derneği, Emekli Emniyet Müdürleri Derneği, Hanımlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Emekli Emniyet Mensupları Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile şehitlikleri ziyaret etti. Ayrıca, görev malulü ve şehit yakınları için Polisevi’nde yemek verildi.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 13:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?