4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Sevdiği kızı kaçırmaktan 3 yıl sonra hakim karşısına çıktı

Samsun’da sevdiği kızı kaçıran genç, olaydan 3 yıl sonra yakalanınca ırza geçmek suçundan tutuklanarak hakim karşısına çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay 2001 yılının Eylül ayında meydana geldi. Murat Çelik (21), sevdiği kız D.C.’yi (18), kaçırarak dini nikah ile evlendi. Birbirlerini severek kaçan gençler, İzmir’e yerleşerek izlerini kaybettirdi. Ancak, kızın ailesinin polise şikayette bulunması üzerine polis tarafından aranan Murat Çelik, 3 yıl sonra yakalanarak ırza geçmek suçundan tutuklandı.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, Murat Çelik, D.C. ile evli olduğunu herkesin bildiğini ve kanıt olarak ellerinde fotoğraf olduğunu söyledi.
Kendisinin isteyerek kaçtığını ve Murat ve Çelik ile karı koca hayatı yaşadıklarını belirten D.C., şikayetçi olmadığını söyledi. Murat Çelik ile 2 yıllık arkadaşlıklarının sonunda anlaşarak kaçtıklarını ifade eden D.C, "Biz karı koca olarak yaşıyoruz. Buradan kaçtıktan sonra İzmir’e yerleştik. 18 yaşını doldurmadığım için resmi nikah kıyamıyoruz. Annem ve babam ayrılar. Velayetim annemde. Annem ise evlenmemize karşı. Kimseden şikayetçi değilim" dedi.
Mahkeme Başkanı, Murat Çelik ile D.C.’nin resmi nikah ile evlenmemeleri halinde tutuklu gencin 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılacağını hatırlatarak, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını isterken duruşma, şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 15:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?