4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Türbanlı kadın aday CHP'nin teklifini reddetti!

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) "başörtüsü tartışmasını başlatmamak için" ümit vermediği Samsun’un Canik Beldesi Belediye Başkan aday adayı Dilek Kanber, kendisine teklifte bulunan CHP’yi reddetti. Dilek Kanber, 60 bin nüfusu bulunan Canik’teki 13 mahalleden 10’unun muhtarının desteğini alarak çalışmalarını hızlandırdı.

Daha önce 25 bin nüfuslu Gaziosmanpaşa Mahallesi’nin muhtarlığını yapan ve gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı muhtarların teşvikiyle AK Parti’den Canik Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayan Dilek Kanber’e, AK Parti, "başörtüsü tartışması başlatıp toplumu germemek" gayesiyle aday olacağı noktasında ümit vermedi.

Bunun üzerine CHP, Dilek Kanber’e "Bize katıl. Bizim adayımız ol" çağrısında bulundu. CHP Canik Belde Başkanı ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacağı söylenen Muzaffer Önder’in ziyaret ettiği Dilek Kanber, kendisine yapılan teklifi geri çevirdi. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç adına aranarak randevu istenen Dilek Kanber, randevuya da sıcak bakmadığını, bağımsız aday olacağını söyledi.

Artık aday adayı olarak değil, belediye başkan adayı olarak seçmenlerini ziyaret edip oy isteyeceğini ifade eden Dilek Kanber, "Yüzde 80’i bağımsız olmamı istedi. Bundan geriye dönüş yok. Seçimlere bağımsız olarak katılacağım ve 10 muhtar arkadaşımla birlikte tabanın sesi olacağım" dedi.

SAMSUN
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?