4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Yakılarak öldürülen kadının davasına devam edildi

Samsun'da, bir kadını yakarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı Resul Taşkara ile olayı azmettirdiği iddia edilen ölen kadının kocası Adem Kalaycı'nın yargılanmasına devam edildi.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu iki sanık katıldı. Adem Kalaycı, karısını öldürttüğüne dair iddiaları kabul etmedi. Katil zanlısı Resul Taşkara ise, bu olayı kasıtlı olarak bulaştırıldığını söyledi.
Duruşmada şahit olarak dinlenen Yeter Yıldız, öldürülen kadının Ali Aydın ile ilişkisi olduğunu iddia etti. Yıldız, "Ali Aydın, öldürülen Gülay Kalaycı'yı benim evime getirdi ve karısı olduğunu söyledi. Bir çok kez benim evime geldiler. Gülay Kalaycı, kaybolduğunda, Ali Aydın, yanında Nail Yener ile birlikte benim evime gelerek, 'Gülay Kalaycı'yı bizim tanıdığımızı ve bizimle gördüğünü kimseye söylemeyeceksin' dedi" diye konuştu.
Duruşma diğer şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.
Merkeze bağlı Karakavuk Köyü Kırıkdere mevkiinde 7 Şubat 2003 günü meydana gelen olayda, Gülay Kalaycı, oğlu Kerem Kalaycı (6) ile birlikte SSK Samsun Bölge Hastanesi önünden kaçırıldıktan sonra Karakavuk Köyü'nde yakılarak öldürülmüştü. Katil zanlıları, annesini öldürdükleri çocuğu, Tekkeköy İlçesi Kirazlık mevkiinde sanayi sitesine bırakarak kayıplara karışmıştı. Cinayet olayından 8 ay sonra katil zanlısı olarak gözaltına alınan Resul Taşkara (30) ve ölen kadının kocası Adem Kalaycı (31) tutuklanmıştı.
iha-samsun
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 17:05:15
Güncelleme :14 Temmuz 2004 Çarşamba 16:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?