4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun:12 km'lik yolu 11 yılda biteremediler


1993 yılında yapımına başlanan ve Gökdelen İnşaat tarafından çalışmaları sürdürülen çevre yolunun 12.34 kilometre olduğunu belirten Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Duran, "Bu yıl yol için 11 trilyon ödenek gönderildi. Bu ödeneğin 3 trilyon 935 milyar lirası harcandı. Önceki yıllarda gönderilen ödenek ise 39 trilyon 505 milyar lira. Yolun fiziki gerçekleşme oranı yüzde 74.45. Nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 125. İşin gecikmesinin sebebi ödenek yetersizliğidir" dedi.


İşin tamamen bitmesi için gerekli ödeneğin 18 trilyon lira olduğunu da kaydeden Hasan Duran, yolun tek yönlü olarak Ağustos ayı sonunda trafiğe açılacağını da kaydetti.


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Suat Kılıç ise, çevre yolunun AK Parti Hükümeti’nin iş başına gelmesiyle hız kazandığını kaydetti. Suat Kılıç, "AK Parti Samsun Milletvekilleri’nin ısrarlı girişimleriyle çevre yoluna ağırlık verildi. 11 trilyon lira ödenek ayrılması sağlandı. Samsun, Türkiye genelinde karayolları için ayrılan ödenek bakımından 3. sıraya yükseldi. Samsun çevre yolu ihmal edildiğinden bugüne kadar bitirilememiştir. Ancak bundan sonra ihmal söz konusu değildir. İş zamanından önce bitecek. Çünkü, bitmeyen projeler Türkiye’ye büyük mali yük getiriyor. Konunun takipçisiyiz" diye konuştu.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 10:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?