4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi'ne diş ünitesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, diş ünitesi kuruldu.
Ünitenin açılışı Samsun'a diş sağlığı konusunda konferans vermeye gelen İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnci Oktay tarafından yapıldı. Diş hekimi Elif Topgül'ün görev yapacağı diş ünitesinin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay, klinikte hastanede yatan hastalara hizmet verileceğini belirterek, "Öncelikle baş-boyun bölgesinden radyoterapi olan hastaların koruyucu hekimliği gerçekleştirilecek. Ayrıca, nörolojinin yatalak hastalarına yatağında, ve lösemili hastalara ağız-diş sağlığı hizmeti verilecek. Yatan bir çok hastanın gerek teşhis gerekse yönlendirme açısından diş hekimlerinin desteğine ihtiyacı var. Bu ihtiyacı gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Köprülü de, diş ünitesinin, Türkiye'deki üniversite hastaneleri içinde ilk uygulama olduğuna dikkat çekerek, "Yatan hastalar taburcu olurken ağız ve diş sağlığı problemleri büyüyerek çıkıyordu. Artık, bunlara son verilmiş olacak. Diğer üniversite hastanelerimize OMÜ'nün bu uygulamasının örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.
Dr. Elif Topgül ise, hastalara en iyi şekilde ağız-diş sağlığı hizmeti vereceğini ifade etti.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 22:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esin öndaş IP: 78.163.91.xxx Tarih : 27.09.2012 19:40:55

mrb benim 10 yaşında bir kızım var bundan 7 ay önce samsun 19 mayıs tıp fakültesi diş hastanesine getirdim.kızıma alt damaklık takılacağını söylediler .acil olarak 6 ay sonraya gün attılar.biz sizi arıcaz dediler .6 ay geçti ben ordodonti bölümünü aradım sekreter bilgisayara baktı ve ben durumu anlattım. bana herhangi bi gün gelin dediler ve ben ısrarla siz çağıracaktınız boşa gelmiyim dedim yok gelin dediler ve ben gittim o sekreter biz çağıracaz 2 ay sonra ararsınız dediler .sorarsınız dediler çevremdeki insanlar çok zor sıra gelir orası torpille dönüyor. dediler yıllarca beklersiniz dediler benim kızımı özel doktora götürecek durumum yok. şimdi benim torpilim yok ankarada(bi dayım )yok diye kalacakmı..yıllarca bekleyip bekleyip, sonrada kızınız büyüdü artık damaklık takılamazmı dencek ilgilerinizi arz ederim...