6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun-Ankara yolu kaça maloldu?

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Samsun-Ankara Yolu için 2008 yılında 340 milyon YTL harcandığını ve 2009 Ocak ayı sonunda bölünmüş yol olarak tamamlanacağını açıkladı.


Milletvekili Kılıç, TBMM Genel Kurulu'nda 2009 Yılı Mali Bütçesi üzerinde bir konuşma yaptı. Kılıç, AK Parti iktidarının duble yol taahhütlerini gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. AK Parti iktidarının duble yol konusundaki adımlarına dikkat çeken Kılıç, "Karadeniz Sahil Yolu'nu 2 yıl önce tamamlayarak hizmete açtığımız gibi Ankara-Samsun arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmalarını da 2009 yılı başında bitirmiş olacağız" dedi.


Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye duble yollarla donatan bir iktidarız. 15 bin km duble yol hedefimizin arkasındayız. İşte Karadeniz Sahil Yolu 542.5 km. Dört senede tamamladık ve hizmete açtık. Laf değil, iş ürettik. İşte Samsun-Bafra Yolu. Çok zorlu bir etap olmasına rağmen gereken ödenekleri aktardık ve tamamladık. Bafra Yolu için sadece 2008 yılında kullanılan ödenek miktarı 25 milyon YTL'ye ulaştı. İşte Samsun-Ankara Yolu, 420 km. Niyet ederseniz, karar verirseniz, kaynak üretirseniz oluyor, olmaz diye bir şey yok.

2008 yılında Samsun-Ankara Yolu için kullanılan paranın miktarı 340 milyon YTL, eski parayla 340 trilyon TL. İşte hizmet budur, önce niyet ettik, sonra karar verdik, kaynağı ürettik ve işi bitirdik. Çok yakında Samsun-Ankara arası tamamen bölünmüş yol olarak hizmete açılacak. 2009 yılında ise yolun bütün bölümlerinin sıcak asfalt çalışmaları tamamlanacak. Mevsimin yeterli olmaması nedeniyle bu yıl sathi kaplama yapılan bölümler de önümüzdeki yaz sıcak asfaltla kaplanacak."


Genel Kurul'daki konuşmasında muhalefet milletvekillerine dönen Kılıç, "Biliyorum, şimdi soracaksınız değirmenin suyu nereden geliyor, parayı nereden buldunuz? Cevabı çok basit, milletin kaynaklarını yine milletin emrine ve hizmetine verdik. Hepsi bu kadar, sizden farkımız da bu. Çalışıyoruz daha da çok çalışacağız" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?