2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun çekim merkezi olacak

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'un Karadeniz kıyı çanağının çekim, uluslararası ticaret ve lojistik merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi.


13 Şubat'ta gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerinde başkan seçilen Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Sedat Demirci ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 'hayırlı olsun ve başarı' dileklerini iletti.


Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, mazisi 100 yılı aşkın bir süreye dayanan ticaret merkezi Samsun'un ticaret ve sanayi kesimi temsil eden odanın kent gelişmesine ve kalkınmasını yeni dönemde de devam edeceğini söyledi. Odanın kent adına olumlu çalışmalar yapacağını ifade eden Güzeloğlu, Samsun'un gelişimi için gerçekleştirilecek projelerde TSO'nun da yer almasının önemini ifade etti.


"Ulusal ve uluslararası işbirliklerinde ve proje ölçeğinde TSO öncü bir rol taşıyacak" diyen Güzeloğlu, "Odanın Samsun geneline büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yeni kurulan Kalkınma Ajansı yapısında TSO'un bulunması önemli. Samsun önemli bir kaynak ve imkanı bölge ölçeğinde kullanılması için ajans fırsattır. Samsun bölgesi değil, Karadeniz kıyı çanağının çekim, uluslar arası ticaret ve lojistik merkezi olma yolunda ilerliyor. TSO bu yolda ilerleyişte büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu. Salih Zeki Murzioğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 12:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?