4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun' da bayanlar aerobikle zayıflıyor

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen bayanların, aerobik ve step hocası Nuriye Aytekin önderliğinde aerobik çalışmalarına başlamasını sağlayan Belediye Başkanı Adem Bektaş, katılımın sevindirici olduğunu, aerobik ve step çalışmalarının bayanları stresten de uzaklaştırdığını belirterek, yoğun talep nedeniyle 50 step tahtası getirteceğini belirtti.

Bayanlarla birlikte kısa süre spor yapan Başkan Bektaş, "Kalori yakmak ve kilo kaybını gerçekleştirmek için aerobik yapan Atakumlu kadınlar şimdi daha mutlu. Kalpleri ve akciğerleri güçleniyor. Stresleri azalıyor" dedi.

Aerobik ve step hocası Nuriye Aytekin ise uzun süreli aerobik çalışmaları ile kas kitleleri ve harcanan enerjinin arttığına işaret ederek, "Kilolu olsun olmasın bütün bayanları çalışmalarımıza davet ediyoruz" diye konuştu. Aerobik ve stepe yeni başlayanların haftada 3 kez bölüm başına 20-30 dakika egzersiz yapması gerektiğine de işaret eden Nuriye Aytekin, şöyle devam etti: "Aerobik ve step hareketlerini rahatlıkla yapabilenler haftada 4 kez çalışıp süreyi de 30 dakikanın üstüne çıkarabilir. Sağlık yönünden problemi olmayanlar step ve aerobiği haftada 5 kez ve 45 dakikanın üstüne çıkarabilir. Bu hareketleri yaparken sakatlıkları önlemek için yürüyüş, bisiklet gibi egzersizlerle ısınmak önemlidir. Biz, Atakumlu hanımların sağlıklı yaşaması için Başkan Bektaş’ın desteğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

iha-samsun
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 11:54:44
Güncelleme :28 Temmuz 2004 Çarşamba 12:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?