2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun dumansız saha oluyor

Samsun Sağlık Müdürlüğü, il genelinde sigara ile mücadele çerçevesinde geniş kapsamlı çalışma başlattı.


19 Temmuz 2009'da yürürlüğe girecek olan 'Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunmaya Dair 4207 Sayılı Yasa'nın uygulanması kapsamında Samsun'da önlemler alınıyor. Lokanta, kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence yerleri olan topluma açık kapalı mekanlarda tütün ürünlerinin tüketilmesinin önüne geçecek uygulama kapsamında bilgilendirme çalışmaları yürütülüyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, halkın bilgilendirilmesi için Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 100 adet raket afişi, 60 adet billboard afişi basımının yapıldığını söyledi. Çarşamba ilçesinde 20 raket, 10 adet billboard afişi, Vezirköprü ilçesinde 8 billboard afişi, Bafra ilçesinde 20 billboard afişi, Canik ilçesinde 50 raket afişi, İlkadım ilçesinde 20 raket afişi asılarak halkın bilgilendirildiğini belirten Kasapoğlu, Valilik öncülüğünde kaymakamlara ve resmi daire amirlerine, ilde
görevli tüm hastane başhekimlerine, sağlık grup başkanlarına, Gazi Devlet Hastanesi hekimlerine, İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu'na, Sağlık Müdürlüğü yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldığını ve destek istendiğini kaydetti. Sigara ile mücadelenin toplumun her kesimini ilgilendiren sosyal bir sorun olduğunu ifade eden Kasapoğlu, herkesin insan sağlığı için uygulamaya sahip çıkması ve özellikle çocukların geleceği için sigara ile mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:30:11
Güncelleme :10 Temmuz 2009 Cuma 13:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?