3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Samsun Emniyet Müdürü Akın: Samsun halkına teşekkür ediyorum

Emniyet Müdürlüğü Kararnamesi ile Giresun’a tayin olan Samsun Emniyet Müdürü Tekin Akın, Samsun’da görev yaptığı süreyi değerlendirdi.

Beraberinde Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Demirci, Kriminal Polis Bölge Laboratuarı Müdürü Ahmet Şen ve Asayiş Şube Müdürü Emin Reşat ile birlikte makamında basın toplantısı düzenleyen Samsun Emniyet Müdürü Tekin Akın, Samsun’da görev yaptığı 2 yılı değerlendirdi.

2 yıl önce bugün Samsun’a atandığını hatırlatan Tekin Akın, ’Samsun polisi sizin polisiniz’ sloganı ile 24 saat görev yaptıklarını söyledi. Suç ve suçlularla mücadelede Ceza Mahkemesi Usulü Kanunu (CMUK) ve Avrupa Birliği (AB) uyum yasalarını dikkate aldıklarını ifade eden Tekin Akın, "Polis olarak çalışmalarımızda hep delilden sonucu gittik. Vatandaşlarımız gerek telefon ihbarı gerekse mahtup ihbarları ile bizlere yardımcı oldu. Samsunlular’ın desteğini her zaman yanımızda gördük. Polis merkezi sistemine geçince 7 ayrı karakolumuzdaki polisimiz hep sokaklarda insanların içinde oldu" dedi.

Samsun’da bazı ıslah olmayan küçük yaşta yankesiciler bulunduğunu belirten Tekin Akın, "Polisimiz bu yankesicileri suçüstü yakalayarak adli mercilere sevk ediyor. Bu tür suçlarla mücadele için Samsun’da Çocuk Mahkemesi ve Çocuk Islah Evi gerekli. Çocuk Mahkemesi’nin yakın bir zaman içinde kurulacağı haberini aldım. Çocuk Islah Evi’nin de bir an önce kurulması lazım. Suçun ne zaman nerede olacağını bilmiyoruz ama tahmin ediyoruz. Samsun polisi, çalışmalarını bir sisteme ve şablona oturtmuş vaziyette. Asayiş olaylarında Türkiye 7.’si olan Samsun’un geri seviyelere düşeceğine inanıyorum. Burada 24 saat fedakarca görev yapan polislerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Tekin Akın’ın 22 Aralık 2003 sabahı Giresun’daki yeni görevine başlamak üzere Samsun’dan ayrılacağı öğrenildi.

MUAMMER AY-SAMSUN (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2003 Cuma 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?