5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun esnafından kriz indirimi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) 'Alışverişte Kazançlı Günler' kampanyası çerçevesinde esnaf, piyasanın hareketlenmesi için kendi belirleyeceği oranda indirimli satış yapacak.


TSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı'nda görüşülen ve oybirliği ile karara bağlanan indirim kampanyasını 'Alışverişte Kazançlı Günler' sloganıyla başladı.

31 Aralık 2008 tarihine kadar sürecek kampanya kapsamında esnaf kendi belirleyecekleri oranda indirim yaparak, ürünlerini satışa sunacak. Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, kampanyaya katılmak isteyen oda üyelerinin, iş yeri vitrinlerine kampanya afişlerini asarak kendi belirledikleri oranlarda indirim yapabileceklerini söyledi.


Kampanyanın amacının hem tüketicinin hem de satıcının kazanması olduğunu ifade eden Sakoğlu, "Tüketici malı mevcut fiyatından daha ucuza alırken, satıcılar ise işlerinde hareketlilik yaşayacaklardır" dedi. Krizin kendisinden çok söylentisinin piyasalara zarar verdiğini dile getiren Sakoğlu, kriz söylentilerinin tüketicileri alışverişten alıkoyduğunu ve taleplerini ertelediğini, bununda piyasalarda ciddi bir durgunluk oluşturduğunu kaydetti.
Oda olarak amaçlarının tüketicinin ve toplumun psikolojisini, moralini yükseltmek olduğunu belirten Sakoğlu, "Güçlükle sağlanan güven ortamını koruyarak aynı gemide olduğumuzu hatırlatmaktır. Kampanya sağlıklı bir ekonomi, işleyen bir reel sektör, istihdam kapasitesini azaltmayan işletmeler ve elbette işini, aşını koruyan tüketicilerimiz için büyük bir kazanım olacaktır" diye konuştu. Sakoğlu, iş yerlerinin kampanyaya katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 16:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?