2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun hızlı trene kavuşacak

SAMSUN'A HIZLI TREN MÜJDESİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Adem Güney, Samsun-Ankara arası hızlı tren projesinin hayata geçeceğini müjdeleyerek, "Bu yatırımla Samsun-Ankara arası ulaşımı 2 saat 15 dakikaya düşecek" dedi.

Adem Güney, Samsun-Ankara arasında sefer yapacak olan hızlı tren projesinin hayata geçeceğini söyledi. Güney, Samsun'da demiryolu ulaşımı ile ilgili yapılacak yatırımlarla ilgili gerçekleştirdiği açıklama da üç ayrı müjdeli haber verdi.

Samsun-Ankara arasında yapılacak hızlı tren yatırımının Ankara-Sivas güzergahıyla bağlantılı olacağını kaydeden AK Parti İl Başkanı Adem Güney, "Samsun-Ankara arasında yapılacak hızlı tren yatırımı için Yozgat-Yerköy'den bir hat çıkarılacak. Ve bu yatırım Çorum, Amasya ve Samsun bağlantıları tamamlanarak noktalanacak. Bu yatırımla hızlı tren Samsun'a gelmiş olacak. Bu sayede, Samsun-Ankara arası ulaşımı da 2 saat 15 dakikaya düşecek" diye konuştu.

Samsun'da demiryolu ulaşımı ile ilgili ciddi yatırımların olduğunu vurgulayan Güney, hızlı tren müjdesinin yanı sıra yük taşımacılığında da önemli gelişmelerin olacağını belirtti. Ladik-Samsun arası demiryolu güzergahında iyileştirmeler yapılacağını açıklayan Adem Güney, bu sayede 30 kilometre hız kapasitesi bulunan yük trenlerinin 100 kilometreye çıkacağına dikkat çekti.

 "ÜÇ GÜNLÜK YOL, BİR GÜNE İNECEK"

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Adem Güney, yük taşımacılığında da yaşanacak gelişmelerin, Samsun ekonomisine büyük katkı sağlayacağına işaret ederek, şunları söyledi: "Ladik-Samsun arasındaki demiryolu güzergahında standartların üzerinde bir eğitim var. Bu eğim yapılacak iyileştirmelerle maksimum düzeye getirilecek. Şuan yük trenlerinin hız ortalaması 30 kilometre. Gerçekleşecek çalışmalarla trenlerin sürati 100 kilometreye çıkarılacak. Bu da üç günde Ankara'ya giden bir yükü veya Irak sınırına giden yükün, bir günde yerine ulaşmasını sağlayacak. Ladik ve Samsun arasındaki demiryolu hattında lokomotifin çekiş kapasitesi de 270 tondan, bin tona çıkarılacak. Demiryollarında yapılacak bu iyileştirmelerle özellikle güneyden, kuzeye gidecek yükler nedeniyle Samsun transit bir geçiş üssü olacak."

Güney ayrıca, Ordu'nun Fatsa-Bolaman arası demiryolu güzergahı kapsamında Samsun'a da bir tren yolu hattının döşeneceğini açıkladı.

SAMSUN'A HIZLI TREN MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 16:07:00
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 16:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?