2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun İl Özel İdaresi Web sitesi

Samsun Özel İdaresi 'www.samsunozelidare.gov.tr' internet sitesinde hayata geçirilen sistemle ihale süreçlerinin takibi sağlandı.


Duyurular bölümünde, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu 22/d maddesi kapsamında özel idare tarafından doğrudan temin yolu ile yapılan mal ve hizmet alımlarına ilişkin ilanları da yayınlanmaya başlandı. Yeni sistemle internet sitesinde 22/d ihalesine ilişkin bilgilere anında ulaşılması sağlanırken, sürekli güncelleme ile kurumun kendi ihaleleri ve özel idareden ödenek kullanan bütün kurumların ihalelerini canlı olarak yayınlanması imkanı oluşturuldu.

Uygulamada Kamu İhale Kanunu'nun 22. maddesine göre ihtiyaçların ilan yapılmaksızın doğrudan temin usulü ile alınabileceği belirtilmesine rağmen, idarenin kalite politikasını oluşturan "vatandaş odaklı, şeffaf, hesap verilebilir ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile kalite yönetim sistemini sürekli iyileştirmek" amacına kapsamında sistem oluşturuldu. Uygulama ile isteklilerin alımlardan haberdar edilerek daha çok katılımın sağlanması, rekabet ortamı içersinde kaliteli ve fiyat avantajlı mal ve hizmet alımının gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 18:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?