4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun:İlkadım'da zabıta seyyar satıcı gerginliği


İlkadım Belediyesi, belde sınırları içinde bulunan 98 seyyara plaka vererek pazartesi-cuma günleri Doğanyol Sokak, çarşamba günü Sanat Sokak, perşembe günü Namık Kemal Caddesi, salı ve cumartesi günleri de Necatiefendi Sokak’ta tezgah açmalarına imkan sağladı.

Bu duruma itiraz eden bazı seyyar satıcılar, mevcut yerlerinde kalmayı sürdürünce İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırım işgalini önlemek için polisin de desteğiyle uygulama yaptı. Subaşı Camii çevresi ve Bağdat Caddesi üzerinde duran seyyarlar, tezgahlarının kaldırılmasına karşı çıkarak zabıtalar ile tartıştı. Polisin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlenirken, seyyar satıcılar tezgahlarını kaldırdı. Zabıta ekipleri, seyyarlardan belirlenen caddelere tezgahlarını götürmelerini istedi.

Zabıta ekipleri daha sonra, kaldırım işgali yapan esnafları uyardı. Esnaflar, kaldırıma koydukları mallarını zabıtaların uyarısı sonucunda içeri aldı.
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaattin Öznohut, seyyarları mağdur etmemek için günübirlik seyyar pazar yerleri oluşturduklarını söyledi. Öznohut, "Seyyarlara ve kaldırım işgaline yönelik çalışmamız Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin istekleri doğrultusunda 3 ay önce başladı.

Yıllardır sorun olan seyyarların daha rahat bir ortamda çalışmaların sağlamak için günübirlik seyyar pazar yerleri oluşturduk. Seyyar arkadaşlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Onlar da evlerine ekmek götürüyorlar. Amacımız onların daha rahat ve güzel bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamaktır. Bunun için seyyarlara plaka ve kart verdik. Bizim onlardan isteğimiz kurallara uymalarıdır" dedi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 12:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?