6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun Kapalı Cezaevi taşınıyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir'i makamında ziyaret ederek, taşınması planlanan Samsun Kapalı Cezaevi'nin yeni yeri ile ilgili bilgi aktardı.


İlçelerinde bulunan cezaevinin kaldırılması ve yeni yerinde inşa edilmesi konusunda Başsavcı Canip Yetişir ile bilgi alışverişinde bulunan Başkan Osman Genç, Samsun Kapalı Cezaevi'nin 1966 yılında yapıldığını, şuan Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer aldığını ve biran önce kaldırılması gerektiğini söyledi. 1.5 yıldır Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışma başlattıklarını belirten Başkan Genç, "Birinci etap ihalesi yapıldı. 960 konutun yapım hazırlıkları başladı. Yeni cezaevi için Çatkaya köyünde yer tahsisi yapıldı. Önümüzdeki dönem söz konusu köye Samsun'da yakışır bir cezaevi yapılacak. Mevcut cezaevinin taşınması bölgemize büyük katkı sağlayacak. Desteklerinden dolayı Başsavcımıza çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde güzel şeyler olacak" dedi.
Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir ise yeni cezaevinin yapılması halinde Samsun'a büyük hizmet edilmiş olacağını ifade etti. Başsavcı Yetişir, "Mevcut cezaevi Canik Belediyesi sınırları içerisinde kalıyor. Cezaevinin yeri kentsel dönüşüm alanı olarak kullanılacak. Böyle bir olayın gerçekleşmesi halinde Samsun'un güzelliğine güzellik katacağına inancım tamdır. Belediye Başkanımızın çalışmalarına tam destek veriyorum. Kendisini böyle bir girişimde bulunduğu için kutluyorum. Mahalli bazda Başsavcılık olarak, merkezi bazda ise Adalet Bakanlığı olarak destek vermeye hazırız. Ne gerekiyorsa birlikte yapacağız. Samsun'da yargı alanında yeni bir çığır açılıyor. Yeni adalet sarayının yapımı gündemde. Belki de Türkiye'nin en güzel adalet sarayını biz Samsun'a yapma şerefine nail olacağız. İnşallah güzel sonuçları hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilara akçılış IP: 88.234.245.xxx Tarih : 2.12.2008 17:31:23

samsun cezaevi çok güzel ama mahkumlara işgelce yapılıyormuş bence mahkumlara iyi davranmalı ve mahkumları üzerine çok gitmemeliyiz