5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun kara hazır

Samsun Köye Yönelik Hizmetler İl Müdürü Aydın Sarıyıldız, 15 ilçede 60 ekiple karla mücadele çalışması yapacaklarını belirterek, "Karla mücadelede öncelik eğitim, asayiş ve sağlık grup yollarında olacak" dedi. 

Kar yağışının başlamasının ardından harekete geçen İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü, il genelinde kış hazırlıklarını tamamladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü Aydın Sarıyıldız, her yıl yaklaşık 10 bin kilometre güzergahta karla mücadele çalışması yapıldığını, bu yılki hazırlıkların eksiksiz tamamlandığını kaydetti. Tüm ilçelerin acil zincir, lastik, kış aylarında kullanılan araçların arızalarının giderilmesi, akaryakıt, madeni yağ, antifriz gibi ihtiyaçların karşılanması gibi sorunların çözümlendiğini dile getiren Sarıyıldız, "İlçelerden çözümlenmesi gerekli olanlar içinse köyün ortak alım ödeneklerinden ilçelere kaynak aktarmaları yapılmıştır. Karla mücadele çalışmaları il merkezinden koordine edilmekle birlikte ilçelerde, ilçe kaymakamlıklarının başkanlığında eğitim, asayiş ve sağlık önceliklerine göre birinci olarak grup yolları, ikinci köy yolları, üçüncü olarak mahalle yollarının karla mücadelesini tamamlayarak vatandaşlarımızın bir an önce kısıntıdan kurtulmaları amaçlanmaktadır" diye konuştu. 

Tüm vatandaşlar tarafından da meteorolojik verilerin özellikle bu dönemde sıkı takip edilmesi ve karla mücadeleye hazırlanılması gerektiğini belirten Sarıyıldız, "Bu dönemde 15 ilçede yaklaşık 60 ekiple sürdürülmesi planlanan karla mücadele çalışmalarında, iklim şartları ve yağış yoğunluklarına göre ilçeler arasında zaman zaman ekipman ve personel kaydırmaları yapılabilecektir. Her yıl olduğu gibi bu kış döneminde de karla mücadele çalışması yapacak personel, zaman ve mesai takıntısı yapmaksızın çalışmalarını kesintisiz sürdürecektir. Özellikle muhtarlarımızın çalışan personelin işini kolaylaştırmak adına özel talepleri olmaksızın bu çalışmaları yönlendirecek insanlara güvenerek, doğru bilgi akışında bulunmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Aydın Sarıyıldız, karşılıklı işbirliğiyle yapılacak çalışmaların daha verimli ve sağlıklı olacağını da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 11:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?