6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun karla mücadeleye hazır

Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, 1 kar makinesi, 47 greyder olmak üzere ihtiyaca göre 40 ekiple karla mücadeleye hazır olduklarını söyledi.


Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Sekreter Karanfil, kış sezonunda karla mücadele için hazırlıkların tamamlandığını, il genelinde 945 köyde 8 bin 254 kilometre yol ağının bulunduğunu, merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 18 şantiye de karla mücadele ile ilgili yakıt da dahil olmak üzere tüm ekipmanların hazır olduğunu belirtti.


Geçen yıl karla mücadele çalışmalarında 100 bin litrenin üzerinde yakıt sarf edildiğini dile getiren Karanfil, bu yıl da mevsim şartlarına göre asgari olarak bu kadar yakıt sarfiyatı olacağını tahmin ettiklerini ifade etti. İdare Alt Yapı Daire Başkanlığı'nca 2009 yılı karla mücadele planının tamamlandığını, aralık ile mart ayı sonuna kadar karla mücadele çalışmasının yapılacağını hatırlatan Karanfil, "Kapanan köy yollarını açma çalışmalarını, 1 kar makinesi, 47 greyder olmak üzere ihtiyaca göre 40 ekiple yapacağız. Kar yağışı durumuna göre de gerektiğinde yükleyici ve dozer takviyesi yapılarak karla mücadele ekiplerinin sayısının artırılması sağlanacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da merkezde Altyapı Daire Başkanlığı, ilçelerimizin kaymakamlıkları ile planlı çalışmalar yürüterek karla mücadelede başarılı sonuçlar elde edeceğiz" diye konuştu.


Karanfil, Samsun İl Özel İdaresi olarak vatandaşların sıkıntı yaşamaması için bütün ekipleri ile birlikte büyük çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?