6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun kültürü Nevşehir'de

Nevşehir Belediyesi'nin başlattığı, Türk Halk Kültürünün ayrılmaz parçası Halk türküleri ve Halk oyunlarını tanıtmayı amaçlayan kültürel etkinliği Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gösterisi ile devam etti.


Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Seçen ve Cafer Okur'un yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, Samsun Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği, Türk Tasavvuf Müziği ve Türk Sanat Müziği solistleri, Nevşehir'lilere unutamayacakları dakikalar yaşattılar.


Karadeniz'e özgü Halk Oyunlarını büyük bir başarı ile sergileyen Türk Halk Dansları Topluluğunun gösterileri Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ni tamamen dolduran coşkulu vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.


Etkinlik sonunda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Karadeniz'in esintilerini Nevşehir' taşıyan Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerine de teşekkür ederek, topluluk yönetici ve sanatçılarına çiçek sundu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 13:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?