4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun metrosuna Hazine desteği aranıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Raylı Sistem Projesi'ni, Hazine'nin kefaleti ve desteği ile yürüyen bir proje haline getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, bürokratik işleri tamamladıktan sonra raylı sistemin temelini atacaklarını belirtti. Yılmaz, "DPT, DLH ve Hazine ölçekli işleri bitirmek için çalışmaları sürdürüyoruz. Temel atma töreni bir ay geç olsun ama bürokratik işlemler tamamlansın istiyoruz" dedi.
170 milyon dolarlık bir proje olan Raylı Sistem Projesi'nin yapım aşamasında dış krediye ihtiyaç duyacaklarını ve bunun için Hazine desteğinin şart olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Raylı sistemin yapımı esnasında zaman zaman kaynak sıkıntısı çekebiliriz ve dış kredi kullanmamız gerekebilir. Onun için de Hazine'nin kefaleti ve desteği ile yürüyen bir proje haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.
İleride Hazine kefaletli kredi kullanmaları için bürokratik işlemleri tamamlamaya çalıştıklarını hatırlatan Yılmaz, "Kredi kullanabilmemiz için projeye başlamadan önce Hazine'nin bütün ayrıntılarıyla projeye hakim olmasını sağlamamız, yani Hazine'nin projesi haline getirmemiz gerekiyor. Aksi halde ileride Hazine, projeye destek olmaz. Bir devlet projesi şeklinde gitsin istiyoruz. Hazine de bunun için biraz ince eleyip sık dokuyor" diye konuştu.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 20:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?