4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun Odessa'da tanıtıldı

SAMSUN ODESSA'DA TANITILDI

Ukrayna'nın Odessa kentinde düzenlenen 'Uluslararası Taşımacılar Günü 2010' etkinliğine katılan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) heyeti, yaptıkları görüşmelerle de Samsun'u tanıttı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğini yaptığı heyet, 'Uluslararası Taşımacılar Günü 2010' etkinlikleri çerçevesinde gittikleri Ukrayna'nın Odessa kentinden umutlu döndü. Heyette yer alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun İl Özel İdaresi Ar-Ge Daire Başkanı Eyüp Elmas ile Samsun Port A.Ş. Genel Müdürü Bedri Yıldırım, 'Uluslararası Taşımacılar Günü 2010' konferansına katılarak, ayrıca bazı ziyaretlerde bulundu ve ikili görüşmeler yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iki gün süren 'Uluslararası Taşımacılar Günü 2010' etkinliğinin açılışında konuştu. Yılmaz, daha sonra da Samsun ve Samsun'da Lojistik konulu bir sunum yaptı. Başkan Yılmaz, yaptığı sunumda Samsun'un misyonu ve vizyonundan bahsederek, lojistik kapasitesi hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un Karadeniz havzasındaki önemine vurgu yaptı. Samsun'un ticaret, hizmet ve üretim merkezi olma vizyonunu ortaya koyan Başkan Yılmaz, "Limanları, demiryolu, havaalanı, denizyolu ağına sahip bölgenin en büyük kenti Samsun, coğrafi konumu itibariyle de önemli bir noktadadır. Biz, Bakü-Tiflis-Kavkaz Demiryolu Projesi ve Viking Projesi gibi önemli projelere de entegre olmuş vaziyetteyiz. Zaten bu projeler, konumumuz itibariyle de Samsun olmadan asla düşünülemez. Kentimiz bu projeleri de dikkate alarak kendine düşen yatırımları yapmaktadır" dedi.

Samsun heyeti ayrıca, Türkiye'nin Odessa Başkonsolosu Murat Tamer, Başkonsolosluk Ticaret Ataşesi M. Kemal Günay, Odessa Belediye Başkan Yardımcısı Mihai Kuchuk, Odessa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergey Shuvalov, Odessa TSO Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı Yuri P. Chyrkov ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu. Litvanya Ulaştırma Bakan Yardımcısı ile de Viking Projesi hakkında görüşen heyet, bazı ikili görüşmelerde yaptı. Samsun heyetine Ukrayna basınının yoğun ilgisi ise dikkati çekti. Bu arada Heyete başkanlık yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, görüşmelerde bulundukları herkesi Samsun'a davet etti.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Uluslararası Taşımacılar Günü'nün taşımacılık dünyası temsilcileri için düzenlenen çok önemli yıllık bir forum olduğunu söyledi. Etkinliğin yanı sıra yaptıkları görüşmelerin çok faydalı geçtiğini belirten Başkan Murzioğlu, etkinlikte halen dünyada işleyen Litvanya, Belarus ve Ukrayna'yı kapsayan Viking Projesi de tartışıldı. Bin 736 kilometreyi kapsayan tren yolunda konteynır taşımacılığını Türkiye'ye çıkartmak istiyorlar. Yani Türkiye'de bir çıkış noktası aranıyor. Burada Samsun'u tanıttık. Konferansta ve yaptığımız görüşmelerde bu projenin çıkış noktasının Samsun olması gerektiğini konuştuk. Oldukça verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. İnşallah bunun semeresini önümüzdeki dönemde alacağız" diye konuştu.

SAMSUN ODESSA'DA TANITILDI
SAMSUN ODESSA'DA TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 16:36:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 16:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?