4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun ölçüm denetim merkezi oldu

SAMSUN ÖLÇÜM DENETİM MERKEZİ OLDU

Samsun İl Ticaret ve Sanayi Müdürlüğü hizmetine tahsis edilen yaklaşık 400 bin TL değerinde vinç ve etalon donanımlı kamyon ile yüksek çekerli basküllerin ani muayenelerinin bölge konumunda yapılmasına başlandı.

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu kapsamında Samsun'da kullanımda bulunan Yüksek Çekerli Basküllerin Ani Muayenelerine Samsun İl Müdürlüğü bünyesine tahsis edilen değerinde vinç ve etalon donanımlı kamyon ile start verildi. Samsun'da 384, Sinop, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya'da ise yaklaşık 3 bin yüksek çekerli basküllerin kontrollerinin yapılması hedefleniyor. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Arslan, yeni gelen aracın Organize Sanayi Bölgesi'nde yüksek basküllü tartılara yönelik kontrollerini yerinde inceledi. Özel olarak hazırlanan kamyonda 10 ölçü memuru, 2 mühendis 1 vinç operatörü görev alırken, basküllerin daha hassas ve sağlıklı kontrollerinin yapılmasına imkan sağlandı.

İl Müdürü Ahmet Arslan, aracın il müdürlüğüne tahsis edilmesinin ardından denetim noktasında merkez konumuna geldiklerini, il genelinde 384, bölgede ise yaklaşık 3 bin baskülün kontrolünün yapılacağını söyledi. Cihazın hassas bir şekilde ölçüm yaptığını, uzman personelin yüksek çekerli basküllerin bulunduğu işyerlerinin denetimini aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Arslan, "İl merkezindeki ölçümlerin tamamlanmasının ardından bölgedeki ölçümlere başlayacağız. Kamyonun ölçümlerde hizmet kalitesini artıracak ve daha hassas bir şekilde yapılacak. Bakanlıkça tahsis edilen araç, hizmetlerde büyük kolaylık sağlayacak" dedi.

SAMSUN ÖLÇÜM DENETİM MERKEZİ OLDU
SAMSUN ÖLÇÜM DENETİM MERKEZİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 18:30:03
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 18:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?