4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun OMÜ Rektörü Bernay hükümete yüklendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Türkiye’nin onur ve bağımsızlığının layık olduğu şekilde temsil edilemediğini iddia ederek, Atatürk’ün nutkunu herkesin tekrar tekrar okuması gerektiği söyledi.
OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi’nin son sınıfında okuyan 800 öğrenci, Tahsin Tuncalı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle, diplomalarını alıp keplerini havaya fırlatarak sevinç gösterisinde bulundu. Fakülte birinciliğini törene katılmayan Hakan Yılmaz’ın kazandığı törende, Muhammad Bahadır’ın ikinci ve Sakine Kurt’un üçüncü olduğu belirtilerek, bu öğrencilere değişik ödüller verildi. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Şenel, 8 bölümde okuyup okullarından başarıyla mezun olan öğrencilerini ve onlara maddi-manevi destek veren ailelerini kutladı.
Fakülte ikincisi Muhammed Bahadır’a diplomasıyla birlikte değişik ödüller de veren Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay, kısa bir konuşma yaptı. Rektör Bernay, "Çocukları için ekonomik krizlere rağmen her türlü özveriyi gösterip onları okutan ailelerini ve ailelerine layık olup ülkeye faydalı birer nefer olarak yetişen öğrencilerimi kutluyorum. Zorlukları göğüsleyip bu mutlu günü yaşadılar. Vatandaşlarımız, ülkemizin onurlu ve bağımsızlığının layık olduğu şekilde temsil edilemediği, bazı aymazlıklar yüzünden bütünlüğün tehlikede olduğu zor günlerden geçiyor. Böyle bir ortamda, akıl ve bilimi rehber edinmiş gençlerimizi, büyük beklentilerle uğurluyoruz. Ben gençlerimizden, diplomalarıyla birlikte kendilerine verdiğimiz Atatürk’ün Nutku’nu defalarca okumalarını istiyorum. Nutukta o gün olduğu gibi bugün de karşılaştığımız sorunları Atatürk’ün nasıl açtığını göreceksiniz. Gençlerimize, Atatürk’ün kendilerine gösterdiği yolda başarılar diliyorum" diye konuştu.
Törende, diplomalarını bölüm hocalarından alan öğrenciler, daha sonra ailelerinin yanına giderek anne-babalarının elini öptü.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 23:54:36
Güncelleme :29 Haziran 2004 Salı 13:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?