2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun Oto Center'ın inşaatı başladı

Türkiye'nin en büyük ikinci el oto pazarı olacak Samsun Oto Center'ın inşaatına bugün başlandı.

Türkiye'nin en büyük ikinci el oto pazarının yapılacağı Samsun Oto Center'ın inşaatının kesilen kurbanlar ve edilen dualarla temeli atıldı. 2. El Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi tarafından Ankara yolu Toybelen mevkii 50 bin metre kare alan üzerine Alkan İnşaat tarafından yapılacak olan Samsun Oto Center'ın, bir yılda tamamlanması planlanıyor.

2. El Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Kahyaoğlu inşaatla ilgili olarak, inşaatın 50 bin metrekare alanında, 305 metre uzunluğunda ve 165 metre
derinliğine sahip olan bir arazi yapısına sahip olduğunu söyledi.

Başkan Kahyaoğlu, "Samsun Oto Center'da, 80 adet iş yeri olacak ve ilerleyen zamanlarda bu sayı çoğalabilecek. Sosyal donatısı olan entegre bir tesis diyebileceğimiz Türkiye'deki tek projedir. Plazaları, 2 adet idari binası, noter, banka şubesi, trafik şubesi, vergi dairesi gibi şubeleri bulunacak. Karadeniz'in metropol şehri olan Samsunumuza yakışır bir şekilde bu projeyi tamamlayacağız. Bugün tesisin hafriyatına başladık. Hafriyatımızın süresi günde ortalama 4 ve 5 bin metreküp toprak kazı işlemleri yapılmak suretiyle yaklaşık 35 gün bir süre içerisinde hafriyatı tamamlamayı düşünüyoruz. İnşaata başladığımız andan itibaren tesisin yapımı bir yılı geçmemek suretiyle 10 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Proje bedelimiz her şeyiyle birlikte 10 milyon TL'yi bulacaktır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 14:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?