6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun sağlık markasına dönüşecek

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, 100 milyon YTL'ye mal olacak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yapımına yeni başlanan Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Bölge Hastanesi'nin 2009 yılında tamamlanacağını söyledi


Milletvekili Suat Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Eyüpoğlu ile birlikte 400 Yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaat alanında ve yapımına yeni başlanan Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Bölge Hastanesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu.


Samsun'u bir sağlık markasına dönüştürmenin adımlarını iki hastane ili başlattıklarını belirten Suat Kılıç, AK Parti iktidarının hastane projelerini hayata geçirirken hedeflenen noktanın, Samsun'u sağlık ve tedavi hizmetlerinde bölgesel çekim merkezi ve sağlık markası haline getirmek olduğunu vurguladı.


"Samsun'un alt yapısı, insan kaynakları noktasında bu hamleye müsait" diyen Kılıç, "Biz bu projelerle yapılaşma noktasındaki atılımı hayata geçiriyor. Özel sektör sağlık yatırımlarına da öncülük ediyoruz. Bu alanda yapımı sürdürülen 400 Yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin maliyeti 70 milyon YTL. Bu hastane 2009 Ağustos ayında bitilerek Sağlık Bakanlığı'na devredilecek. Aynı alan da yapımına başlanan Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Bölge Hastanesi'nin maliyeti ise 30 milyon YTL. Bu hastanemiz de 2009 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Bu iki projenin devlete toplam maliyeti ise personel hariç 100 milyon YTL'dir" dedi.


Eski Havaalanı arazisinin tamamını sağlık yerleşkesine dönüştürmek ve zaman içinde hastanelerin tamamını bu alanda toplamak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kılıç, "Yeni yapılan bu hastaneler, mevcut devlet hastaneleri, Tıp Fakültesi ve yapım aşamasında olan özel sektör hastaneleri ile birlikte 'Sağlık Kenti Samsun' imajı günden güne güçlenerek markalaşacaktır" diye konuştu.
Kılıç, geniş istihdam imkanları sağlayan sağlık sektörünün Samsun’da öncü sektör haline geleceğini de sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 15:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?