6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun sağlıkta merkez olacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversite hastanelerinin sağlık sistemine entegre olması konusunda sıkıntıların olduğunu belirterek, "Tıp fakültelerinin sağlık sistemiyle entegre olması önemli" dedi.


Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında değerlendirme toplantıları ve incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, görevine yeni atanan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret etti. Üniversitelerin önemini belirten Akdağ, üniversitelerin kendi yörelerinde ve bölgede eğitim yapı sıra, hastaların ileri düzeyde tedavilerine de büyük katkıları olduğunu söyledi.

Özellikle tıp fakültelerinin sağlık sistemiyle entegre olmasının önemli olduğunu ifade eden Akdağ, üniversite hastanelerinin sağlığa katkılarının büyük olduğunu, birliktelik sağlanması halinde daha iyi bir sağlık sisteminin oluşacağını kaydetti. Sağlık hizmetlerinin sağlık bakanlığı hizmetleri, tıp fakülteleri ve özel sağlık kuruluşları şeklinde düşünülmemesi gerektiğini dile getiren Akdağ, "Bunlar ortak bir kümenin unsurları. Geçmişte bu başarı sağlanabildiğini söyleyememem. Yeni dönemde bu olacak. Ortak çalışmalar yapılacak. Tıp fakülteleri eğitim yanında, sağlık hizmetini verecek ve sistemde yerini daha aktif olacak. Tıp fakültelerinin sağlık sistemine entegre olması için çalışmalar olacak" diye konuştu.


OMÜ rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, teknik donanım ve personel eksiklerinin giderilmesi yönünde açıklamalarda bulundu. Rektör Akan, Bakan Akdağ'a el dokuması halı hediye etti. Daha sonra Bakan Recep Akdağ ve beraberindekiler çocuk hastanesini gezdi.


Samsun'la ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Recep Akdağ, Aile Hekimliği uygulamasının Samsun'da başarılı bir şekilde uygulandığına dikkat çekti. "Biz Samsun'u bölge sağlık merkezi olarak ilan ettik" diyen Akdağ, "Ordu, Sinop, Amasya, Samsun olmak üzere 2.5 milyon insana hitap eden bir merkez olacak. Karadeniz'in sağlık alanı Samsun'un olacak. Bölge Araştırma Hastanesi yapımı sürüyor, ruh sağlığı, fizik tedavi ve rehabilitasyon, onkoloji, kardiyoloji, ve cerrahi alanlarda merkez Samsun merkez konumunda olması için bu hastaneler programlandı" şeklinde konuştu


Bakan Recep Akdağ, gezi programının ardından, Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde düzenlenen Sağlık'ta Dönüşüm Programı Sağlık Hizmetleri Samsun İli Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 19:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?