6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun şehidini karşıladı

Konya'da eğitim uçuşu sırasında düşen askeri uçakta şehit olan Yüzbaşı Ümit Özer'in cenazesi, memleketi Samsun'a getirildi.

Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan Türk Yıldızları'nın en yeni pilotlarından Yüzbaşı Ümit Özer'in kullandığı NF-5 model uçak, üs yakınlarında sorti yaparken boş bir araziye düşmüş ve pilot şehit olmuştu. Evli ve 1 çocuk babası Yüzbaşı Ümit Özer'in cenazesi, askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havaalanı'na getirilirken, havaalanında resmi tören düzenlendi.

Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Şehidin cenazesi ile birlikte gelen eşi, annesi ve babası ağıtlar yakarken, havaalanından Çarşamba'ya götürülen cenaze, ailesinin isteği üzerine ilçe merkezindeki evine götürüldü.

Şehidin cenazesi, evinin önünde bekleyen kalabalık tarafından karşılandı. Öte yandan, şehidin annesinin, ilik kanseri olduğu öğrenildi. Özer'in cenazesi, ikindi namazına müteakip toprağa verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 15:33:25
Güncelleme :15 Mart 2012 Perşembe 17:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?