4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun standına büyük ilgi

SAMSUN STANDINA BÜYÜK İLGİ

Antalya'da bu yıl ilki düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) açtığı standında yer alan Samsun'un yöresel ürünleri büyük ilgi gördü.

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) işbirliğiyle düzenlenen ve TOBB tarafından da desteklenen 1. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya Expo Center'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıldı. 54 ilden 7 oda, 26 borsa, 19 TSO, 7 belediye, 3 kaymakamlıkla birlikte 107 standın bulunduğu fuarda yer alan Samsun yöresel ürünlerinin sergilendiği standa davetliler büyük ilgi gösterdi.

Samsun TSO'nun Samsun yöresel ürünlerinin sergilendiği sergiyi başta Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOOB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş olmak üzere davetliler büyük ilgi gösterdi.

Samsun standında yöresel Çarşamba ilçesinin kıvratma tatlısı, 8 köşe kasketi ve ayakkabısı, Bafra'nın nokulu ve salçası, Vezirköprü'nün semaveri, Samsun'da üretilen lokum ve şekerlemeler ve Bahadır Tıbbi Aletler tarafından imal edilen tıbbi aletler ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun çarpana ürünleri yer aldı. Standı ziyarete gelenlere Samsun ürünlerinin yanı sıra Sampi'nin pideleri ikram edildi.

 

"ÜRÜNLERİMİZİ TÜRKİYE VE DÜNYA İLE PAYLAŞTIK"

Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, yöresinin adıyla anılan tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünlerinin sergilendiği fuarda yer alan Samsun standının büyük ilgi görmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Samsun'un Türkiye ve dünya ile paylaştığı çok önemli marka ve ürünleri olduğunu ifade eden Karabük, "Kendi değerlerimizi, daha iyi anlatmak ve tanıtmak amacıyla fuara katıldık. Standımız gerçekten büyük ilgi gördü. Burada kentimizin yöresel ürünlerini ulusal ve uluslararası pazarda geniş kitlelere tanıtma imkanı bulduk" dedi.

SAMSUN STANDINA BÜYÜK İLGİ
SAMSUN STANDINA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 14:34:03
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 17:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?