6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun teşvik kuşatmasında

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, Samsun'un batı, doğu ve güneyinde teşvik alan illerle adeta kuşatıldığını, haksız rekabete uğratıldığını söyledi.


Samsun'un bölgesinde teşvik almayan tek il olduğunu belirten TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, Karadeniz'in en büyük şehri olan Samsun'un teşvik alamaması nedeniyle çok büyük kayıplar yaşandığına dikkat çekti. Teşvik alınamaması nedeniyle ilin aleyhinde açık bir haksız rekabet yaşanmasına neden olunduğuna dikkat çeken Sakoğlu, "Samsun, batısında, doğusunda ve güneyinde teşvik alan illerle adete kuşatılmıştır. Bu durunum, Avrupa Birliği bölgesel gelişme politikasına da uygun düşmemektedir. Yaşanan haksız rekabetin önlenmesi ancak yıllardır dile getirilen ve bugün halen aynı noktada olunan sektörel ve bölgesel teşvik sistemi ile mümkündür" dedi.


Teşvik sisteminin yeniden düzenlenmesi konusunda yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Sakoğlu, "Sahip olunan verimli Çarşamba ve Bafra ovaları ile bölgesinde tarımın lideri olan Samsun'un bu sektörde ülkenin kalkınmasına verdiği katkıyı daha çok artırması mümkündür. Bunun için yıllardır süre gelen sulama ve drenaj çalışmaları klasik bütçe mantığı dışına çıkılarak GAP Eylem Planı gibi sorumlu kuruluşu, başlama-bitiş tarihi ile finansman kaynakları belirlenerek bir an önce bitirilmelidir" diye konuştu.


Tarımsal ürünlerin sanayide daha verimli değerlendirilmesi amacıyla gıda sanayi bölgesi kuruluş çalışmalarına hız verildiğini vurgulayan Sakoğlu, yakında tahsisleri yapılacak olan gıda sanayi bölgesinde tarım sektöründe var olan potansiyelin sanayi ürününe dönüştüreceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 11:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?