2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun TSO'dan ziyaret

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul Delegelerinden oluşan bir heyet, Ankara'ya giderek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.


Ziyaret programında Samsun TSO yeni yönetimi ve TOBB Delegeleri ile tanışan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni yönetime başarı diledikten sonra Samsun TSO yönetiminin çok zor bir dönemde göreve geldiğini belirterek, "Dünya büyük bir krizle karşı karşıya bunun yansımaları ülkemizde de çok ciddi anlamda hissedilmekte. İşler iyiyken kimse odaları hatırlamaz ama işler kötüye gitmeye başlayınca en çok aranan yer odalar olur" dedi. Hisarcıklıoğlu, başarı için birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyleyerek, "Sizlerden ricam, Samsun için meclisinizle birlikte bir yumak olmanızdır. Çünkü, Samsun TSO bir kanaat önderi konumundadır. Rekabet, seçimle birlikte bitmiştir. Samsun ne kadar zenginse Türkiye'de o kadar zengin demektir" şeklinde konuştu.


Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise konuşmasında, yeni yönetim olarak ilk hedeflerinden birinin geçmişten fuar geleneği olan Samsun'a bir İhtisas Fuar Merkezi kazandırmak olduğunu, bunun için çalışmalara başladıklarını belirterek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan bu konuda destek istediklerini söyledi. Murzioğlu ayrıca, yeni bir oda hizmet binası için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiralanan, ancak orman arazi çıktığı için üzerinde çalışma yapılamayan yer ile ilgili olarak da görüşlerini paylaştı.
Murzioğlu'nun destek talebine olumlu yanıt veren Hisarcıklıoğlu, "Bu iş için de birliktelik önemli. Hayal edeceksin, projelendireceksin ve gerçekleştireceksin. Biz bu işe Dünya Ticaret Merkezi olarak da yardımcı oluruz. Öte yandan yeni oda binası yapılacak yerde çıkan pürüzlerin giderilmesi noktasında Milli Emlak Genel Müdürlüğü nezdinde de çalışma yapabiliriz" dedi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Ankara ziyaretinde ayrıca Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası'nı da ziyaret ederek, başkan ve yönetim kurulları ile görüştü.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 19:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?