6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Samsun Türkiye'nin yıldızı olacak'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, önümüzdeki yıllarda şehirdeki gelişmelerin daha da hızlanacağını belirterek, "Samsun, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak" dedi.


Samsun'un gelişmesinin sadece şehrin batısına doğru olmadığını, doğusundaki az gelişmişliği de teşvik etmeye çalıştıklarını belirten Yılmaz, Kutlukent, Tekkeköy, Aşağıçinik ve Büyüklü taraflarının da geliştirmenin önündeki engellerini yol ve alt yapı hizmetlerini o bölgede yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.


Samsun'un 3-5 yıl içinde yıldız şehirler arasına gireceğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İddia ediyorum, 10 yıl içinde Samsun, Türkiye'nin ilk 10 şehri içinde kesinlikle olacaktır. Atıksu Arıtma Tesisleri, Raylı Sistem, otelleri, alışveriş merkezleri, ile çevre düzeniyle, şehir içindeki çeşitli düzenleme alanları ve konforları ile turizm yatırımlarıyla, kütüphaneleriyle, müzeleri ile tiyatro salonları ile fuar merkezleri ve önümüzdeki 10 yıl içinde şehrimizi Türkiye'nin parlayan yıldızı, konumuna getireceğiz. Bu konudaki şablon kafamızda, Allah ömür verirse, sağlık verdiği sürece bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.
Samsun'dan Atakent beldesine kadar içme suyu verebildiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Ancak şimdi Taflan beldesine kadar içme suyu verebiliyoruz. Hamzalı, Kababürük, Kahyalı, Balcalı, Aşağıçinik ve Yukarıçinik, Kutlukent'in üzerindeki köyler olmak üzere yüzde 99'unun her tarafta bizim şebekemiz var, içme suyu veriyoruz. Çok büyük bir hizmet. Son 3-4 yıl içinde içme suyu sorununu hallettik. Bugün Dikbıyık'a bile su veriyoruz. İnşallah, Dikbıyık bizden kanalizasyon da isteyecek, onu da halledeceğiz" şeklinde konuştu.


Samsun'a büyük hizmetler vermenin kendisini ruhen dinlendirdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, şunları söyledi: "Samimiyetimle söylüyorum, çalışmak beni dinlendiriyor. Gecemizi gündüzümüze katarak uykusuz gecelerimiz oluyor. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. İşin içinde sevgi olmadan yaptığınız hizmetin bir anlamı olmuyor. İnsanlar için yorulmaya değer görüyorsunuz. Bazen üzmüyor değiller bizi, bazen çok üzülüyoruz, bazen çok kırılıyoruz. Bazen bu iş olacak iş değil, diyoruz. Bu kadar da mı karşılıksız, dediğimiz anlar oluyor. O anlar Allah bizi affetsin, doğru bir şey değil. Demememiz lazım, o bakımdan benim bütün samimiyetimle söylüyorum ki, bağrıma basıp Samsunlulara sevgimi bütün içtenliğimle anlatmak istiyorum. Ben memleketimi çok seviyorum. Yaptığımız tüm hizmetler Samsunlulara helal olsun

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 15:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?