5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun Valisi ilçeleri geziyor

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ladik, Havza ve Kavak ilçelerinde incelemelerde bulundu. 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu Ladik, Havza ve Kavak ilçelerinde kaymakamlarla, ilçe belediye başkanlarıyla ve muhtarlarla birlikte toplantı yaptı. Gittiği her ilçede muhtarla bir araya gelen Vali Güzeloğlu, zaman zaman makam aracından inerek vatandaşlarla sohbet ederek onların isteklerini dinledi. Ladik ve Havza'nın termal turizm, doğal ve organik tarım ile hayvancılık yapılabileceği ilçeler olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, "Bugün tarımın ve hayvancılığın yeni metotlarla sürdürülmesi ve yapılması şarttır. Bilinen ve alışılagelen yöntemlerle bu işin yapılması ve yapılsa bile ekonomik gelir elde edilmesi beklentilerin karşılanması artık mümkün olmamaktadır. Tarım ve hayvancılığı üretilecek kaynaklarla modern ve akılcı bir yöntemle yapmak zorundayız. Biz tarım ve hayvancılığı yaparken, aslında çok daha fazla getiri olan doğal güzellikleri de turizm kavramı bağlamında değerlendirmek zorundayız. Turizm alanında yapılacak alt yapıyla Ladik ve Havza kabına sığmayacak ve hedeflerini yakalayacaktır" dedi. Doğal güzelliklere sahip olmanın yeterli olmadığı vurgulayan Güzeloğlu, "Bunları yapılması gereken bir şekilde projelendirmezseniz siz ona, onlar size bakar durur. İşte yıllardır durduğu gibi. Yapılması gereken şeyler bellidir. Kararlılıkla ve emin adımlarla buna doğru hızlı adımlarla yol alacağız. Az konuşup, çok şey gerçekleştirmek felsefesi içindeyiz. Bugün artık ne kaybedecek zamanız var, ne de boşa harcayacak bir liramız var. Ne imkan, ne de zaman açısından artık rahat değiliz" diye konuştu. 

2007 yılının sonuna kadar Samsun'un bütün köylerinde yol ve içme suyu meselesini çözüleceğine dikkat çeken Güzeloğlu, "Bu meseleler önümüzdeki senelerde gündemimizden çıkacak. Bundan sonra sosyal ihtiyaçlar üzerinde çalışacağız. Bunlar eğitim yatırımları, ekonomik yatırımlar ve kültürel yatırımlardır. Çok yakın bir süre içerisinde Kalkınma Ajansları'nın kurulmasıyla birlikte bazı projeler için çok geniş kaynaklar vereceğiz. Bunun için tarım alanında, hayvancılık alanında ve turizm alanında birlik içinde hareket edilmeli" ifadelerini kullandı.
Meseleyi yerinde çözen bir anlayış içinde olacaklarının altını çizen Vali Güzeloğlu, "Sorunların merkezinde çözüm yollarını aracağız. Bütün köyler dahil yerleşim yerleri bizim hizmet alanımız ve merkezimizdir. Oturan değil koşan, evrak üzerinde değil sorunu yerinde yaşayan bir çözüm anlayış içerisinde olacağız" şeklinde konuştu. l
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 22:41:34
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 02:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?