6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun vergi tahsilatında 13. sırada

Samsun Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(SMMM0) meclis toplantısı Çarşamba Belediyesi Göl Restoran'da yapıldı.

Meclis toplantısına Çarşamba Kaymakamı Nusret Şahin, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba TSO Başkanı Yusuf Kefeli, SMMMO Başkanı Ahmet Havyalı ve AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, muhasebeci ve mali müşavirlere seslenerek, "Mükelleflerinizin defterlerini tutarken son çıkarılan kanunlara dikkat etmelisiniz. Samsun, Türkiye sıralamasında tahakkukta 14, tahsilatta ise 13 sırada yer alarak başarılı olmuştur. Ancak son çıkarılan yasalar gereği bazı olayları iyi etüt etmelisiniz. Mükellef son zamanlarda hiç iş yapmamışken birbirinden fatura alarak işlem yapmış gösterenler tespit edilirse sıkıntı olur. Mesela bir kişinin 100'ü aşkın dairesi var ve bunlardan yarısından fazlasını satmış, fakat fiyatını 3-4 bin YTL olarak göstermiş. Bu tip olaylara rastlanıldığı takdirde ceza alacaktır. Bu nedenle bu tür mükellefi olanların pişmanlık dilekçesi vererek konularını düzeltmeleri gerekiyor. Aksi takdirde defterleri araştırıldığında sıkıntı yaşayacaklardır. Bu konular ışığında SMMMO ve Samsun Vergi Dairesi olarak bugün yüzde 10 kaçak olan vergi olayında hedefimiz birkaç yıl içinde bu oranı yüzde 3-2'lere indirmek ve tamamen kapatmaktır. Sizlerle birlikte bu şekilde başarılı bir gelecek temellerini atacağımıza inanıyorum" dedi.

Sevgi, Çarşamba'da başarılı çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı da kutladı. Vergi Dairesi Başkanı'nın ardından kürsüye gelen Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba'da 5 yıla yakın zamanda güzel işler yaptıklarını ve bir 5 yıl daha istediklerini kaydetti.

Dündar, "Çarşamba, gelişen ve değişen bir ilçe olmaya devam ediyor. 5 yılda çok yol kat ettik ama bu daha başlangıçtır. Bu başlangıcı devam ettirmek ve daha güzel hizmetlere imza atmak ve halkımıza daha yararlı işler yapmak için mücadele ediyoruz. Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimlerde de aday olarak halkımızdan bir 5 yıl daha istiyoruz. Bu birlikteliğimizin devam edeceğine ve hizmetlerimizin süreceğine inanıyorum. Bu arada, SMMMO Başkanlığı ve üyelerine de çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

SMMM0 Başkanı Ahmet Hayvalı, başarılı çalışmalarından ötürü Başkan Hüseyin Dündar'a plaket verdi. Plaket töreni sonrasında meclis toplantısına geçildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 18:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?