6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun yöresi yemekleri yarıştı

Samsun Sema-Cengiz Büberci Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nin düzenlediği 'Samsun Yöresi Yemekleri Yarışması'nın finali yapıldı.


Lisenin konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Finalde, 26 Nisan tarihinde 25 bayanın katılımıyla yapılan yarışmada finale kalan 10 kişi yarıştı. Yarışma öncesi okulu tanıtan sinevizyon gösterimi sunuldu.
Yarışma sonunda 'kıvratma tatlısı' ile Gülşen Birinci birinci, 'etli aş yemeği' ile Sema Kocael ikinci, 'hamsi pilavı' ile Nurdan Sezer üçüncü oldu. Yarışmada emeği geçenleri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, okullarda öğrencilere sadece teorik bilgiler verilmeyeceğini belirterek, yöresel yemekler, oyunlar ve müziklerin de öğretilmesiyle eğitimin daha fazla anlam kazanacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından, birinci olan Gülşen Birinci'ye bulaşık makinesi, ikinci olan Sema Kocael'e fırın, üçüncü olan Nurdan Sezer'e ise 84 parça yemek takımı hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 22:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?