6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'a 7 milyar dolarlık yatırım

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Samsun'da 2008 yıl sonuna kadar 7 milyar dolarlık yatırımların temellerinin atılmasının beklendiğini söyledi.

Samsun Valiliği Yatırım Koordinasyon Merkezi'ne 36 adet yatırım başvurusunda bulunulduğunu dile getiren Milletvekili Fatih Öztürk, yatırımların içeriklerinin ise enerji, tersane, turizm, eğitim, sağlık gibi sektörlerin olduğunu belirtti.

Merkezleri tarafından takribi gerçekleştirilen yatırım dosyalarının Samsun'da toplam tutarının yaklaşık 22 milyar dolar olduğunu kaydeden Öztürk, "Bu yatırımların içeriğinde gerçekleşmesi öngörülen istihdam sayısı ise 23 bindir. Bu yatırımların 7 milyar dolarlık bölümünün ise 2008 yıl sonuna kadar temellerinin atılması beklenmektedir" dedi.

Takibini yaptıkları yatırımlardan 4 tane tersane yatırımcısının bedelsiz arazi devrine ilişkin süreci tamamlanmak üzere olduğunu, ön izin anlaşmaları imzalanma aşamasına geldiğini açıklayan Öztürk, düşündükleri yatırımların gerçekleştirmeleri halinde işsizlik oranının büyük oranda azalacağına dikkat çekti. Yatırımların gerçekleşmesi halinde Samsun'un göç alan bir il haline geleceğini ifade eden Milletvekili Öztürk, organize sanayi bölgelerinde şu an da yaklaşık 5 bin 700 kişinin istihdam edildiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 14:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?